Haberler

Hava Korsanları Sağlık Kontrolünden Geçirildi

Lefkoşa-istanbul Seferini Yapan Atlasjet Uçağını Kaçıran ve Uçağın Yakıt İkmali Amacıyla Antalya'ya İndirilmesinin Ardından Teslim Olan 2 Hava Korsanı, Sağlık Kontrolünden Geçirildi.

Lefkoşa-İstanbul seferini yapan Atlasjet uçağını kaçıran ve uçağın yakıt ikmali amacıyla Antalya'ya indirilmesinin ardından teslim olan 2 hava korsanı, sağlık kontrolünden geçirildi.

Sorgulamaları süren hava korsanları Mehmet Reşat Özlü ve Filistin uyruklu Mommen Abdül Aziz Talikh, sağlık kontrolü için ayrı ayrı Antalya Devlet Hastanesi'ne götürüldüler.

Bu arada, Mehmet Reşat Özlü'nün emniyet binasından çıkarılması sırasında, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, gazetecilerin görüntü almasını engellemeye çalıştı ve Emniyet Binası bahçesinde polisler ve gazeteciler arasında tartışma ve arbedede yaşandı. Gazeteciler, hava korsanlarının sağlık kontrolü için getirildiği hastanede de engellenmeye çalışıldı.

İki hava korsanı Antalya Devlet Hastanesi'nde alınan sağlık raporlarının ardından sorgulanmak üzere yeniden Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi.

Sabah saatlerinden bu yana Antalya Emniyet Müdürlüğü önünde hava korsanlarının görüntüleyebilmek ve bilgi alabilmek için bekleyen gazeteciler, engellemelerini fotoğraf makinelerini ve kameralarını Emniyet Müdürlüğü binası girişindeki merdivenlerin önüne bırakarak protesto ettiler. Gazetecilerin protestosu, yaklaşık 30 dakika sürdü.

Öte yandan, uçak kaçırma eylemiyle ilgili soruşturmada, 2 hava korsanın yanı sıra şüphe üzerine dün uçaktaki 2 yolcunun gözaltına alındığını hatırlatan Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, 2 yolcunun, zanlılar ya da eylemle bağlantılarının olmadığının tespit edilmesinin ardından dün serbest bırakıldığını belirttiler.

Yetkililer gözaltına sadece iki hava korsanının bulunduğunu kaydederek, hava korsanlarının sorgularının çarşamba günü sona ermesi ve savcılığa sevk edilmesinin beklendiğini kaydettiler.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title