Haberler

Hava-iş: "Oylama Yasaya Uygun Değil"

Türkiye Sivil Havacılık Sendikası (Hava-iş) Genel Başkanı Atilay Ayçin, THY ve THY Teknik A.ş.'deki Grev Oylaması Konusunda, 'Bu Aşamada İtirazımız Oylama Yapılmasına Değil, Biz Oylamadan Eminiz. Gayet de Rahatız. Ancak Bunun Mevcut Yasaya Uygun Olmadığı Konusunda Şikayetlerimiz Var' Dedi.

Türkiye Sivil Havacılık Sendikası (Hava-İş) Genel Başkanı Atilay Ayçin, THY ve THY Teknik A.Ş.'deki grev oylaması konusunda, ''Bu aşamada itirazımız oylama yapılmasına değil, biz oylamadan eminiz. Gayet de rahatız. Ancak bunun mevcut yasaya uygun olmadığı konusunda şikayetlerimiz var'' dedi.

THY Genel Müdürlüğü'nde grev oylamasının yapıldığı salonda çalışanları ziyaret eden Ayçin, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, sendikanın 20 Temmuz tarihinde grev kararını astığını hatırlatarak, ''Çalışanların özgür iradesi ile yapılması gereken grev kararının oylanması talebi, işverenin baskı ve tehdidiyle gerçekleşti. Sonucu itibariyle 'evet' çıkacağından eminiz'' diye konuştu.

Sendika olarak grev oylaması istemediklerini, bunun nedeninin çalışanların ortak iradesiyle gelinen noktaya karar vermesi olduğunu dile getiren Ayçin, şunları kaydetti:

''Oylamanın mevcut yasaya uygun olmadığı konusunda şikayetlerimiz var. Sendikamız bu konuda Bölge İdare Mahkemesi ve İş Mahkemesi'ne iki başvuruda bulundu. Yasa 'aynı gün ve zamanda' diyor, aynı günler ve zaman demiyor. Oylama, aynı gün ve zamanda şirket bütününde yapılır. Buna itirazımız var. 42 milyon seçmenin Türkiye'nin kaderini belirlediği seçimlerde 8 saat oy kullandığı ülkemizde, 12 bin 500 kişinin oy kullanmasının 4 güne yayılması uygun değil. Cevap bekliyoruz.''

THY Genel Müdürü Temel Kotil de grev oylamasının yapıldığı salonda çalışanları ziyaret etti ve basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Türkiye'de 28 noktada, İstanbul'da da 4 yerde grev oylaması için sandık kurulduğunu ifade eden Kotil, ''Beklentimiz, sandıktan greve hayır çıkmasıdır'' dedi. Kotil, greve ''hayır'' çıktığı zaman sözleşmenin zaten masada olduğunu ve en kısa zamanda imzalanacağını söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title