Haberler

Hava Harp Okulu 2006-2007 Eğitim-öğretim Dönemi Törenle Açıldı

Hava Harp Okulu Komutanlığı 2006-2007 eğitim-öğretim açılış yılı, Yeşilköy`deki Hava Harp Okulu Komutanlığı`nda düzenlenen törenle başladı. Törene katılan Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Faruk Cömert yaptığı konuşmada, eğitim konusunda yapılacak çalışmaların başarının anahtarı olduğunu vurguladı. Cömert, ¨Burada sözünü ettiğim eğitim milli nitelikli, Atatürk ilke ve devrimleri öncülüğünde yapılacak laik ve çağdaş eğitim olmalıdır. Aksine yapılacak uygulamalar ayrışmaları ve kutuplaşmaları artıracağı gibi terörü ve irticayı besleyen itici bir neden olabilir¨ diye konuştu.

¨ÇATI YIKILIRSA HERKESİN ALTINDA KALACAĞI BİR SON KAÇINILMAZ OLUR¨

Türk ulusunun çimentosunun Atatürk ilke ve devrimleri olduğu belirten Faruk Cömert, ¨İrticayı ve terörü besleyen farklı yaklaşımlar ulusumuzu felakete götürür. Çatı yıkılırsa herkesin altında kalacağı bir son kaçınılmaz olabilir¨ dedi.

Cömert, Türkiye`nin birlik ve beraberliğini yok etmeye yönelik terör oyununa karşı yapılan mücadelede tüm milli güç unsurlarının birarada rol alması gerektiğini de sözlerine ekledi.

¨HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNE DAYALI SOSYAL YAKLAŞIMLAR BİRLİK, BERABERLİK VE REFAH İÇİN VAZGEÇİLMEZDİR¨

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Faruk Cömert konuşmasına şöyle devam etti : ¨Özgürlükleri bölünmelere, toplumu kutuplaşmalara götürerek kendi kendini bitiren bir demokrasi anlayışı; tanrı ile kul arasındaki inançlara müdaheleyi, dini siyasallaştırmayı ve din ile devlet işlerini birbirine karıştırmayı amaçlayan laiklik anlayışı; hukukta insan odaklı sosyal anlayışı kısıtlayan yaklaşımlar, ülkemize yarar değil zarar vermektedir. Hukukun üstünlüğüne dayalı, insanı merkeze alan sosyal yaklaşımlar, ulusumuzun birlik, beraberlik ve refahı için vazgeçilmezdir.¨

¨2011 YILINDA UZAYA TÜRK ASTRONOTU GÖNDERMEK HEDEFİMİZ¨

Yakın gelecekte Türk Hava Kuvvetleri`nin Konya Üssü`nde NATO ülkelerine eğitim verileceğini de dile getiren Hava Kuvvetleri Komutanı, Hava Kuvvetleri`nin yüzüncü kuruluş yıldönümü olan 2011 yılında uzaya Türk astronotu göndermeyi hedeflediklerini de anlattı.

HAVA HARP OKULU`NDA 312 YENİ ÖĞRENCİ

İstiklal Marşı ile başlayan tören, Hava Harp okulu öğrencilerinin and içmesi ve tören geçişi ile devam etti. Hava Harp Okulu Komutanı Tümgeneral Abidin Ünal, 4724 aday arasından seçilen 13`ü bayan toplam 312 öğrencinin yeni eğitim-öğretim yılında Hava Harp Okulu`na dahil olduğunu kaydetti. Hava Harp Okulu öğrencilerine ilk ders, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Profesör Doktor İlhan Erdoğan tarafından ¨Liderlik¨ konusunda verildi. Ders sonrası elektronik mühendisliği, bilgisayar mühendisliği, havacılık mühendisliği ve endüstri mühendisliği alanlarında dereceye giren birinci, ikinci ve üçüncü sınıf Hava Harp Okulu öğrencilerine ödül takdim edildi. Dereceye girenler arasında tek bayan öğrenci, Bilgisayar Mühendisliği 3. sınıf öğrencisi olan Yağmur Yavuz oldu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title