Haberler

Hatuniye Hafızlık Kız Kur'an Kursu'nun Temeli Atıldı

Adilcevaz ilçesinde kız çocuklarının hafızlık eğitimi alacağı Yatılı Hatuniye Hafızlık Kız Kur'an Kursu'nun temeli atıldı.

Adilcevaz ilçesinde kız çocuklarının hafızlık eğitimi alacağı Yatılı Hatuniye Hafızlık Kız Kur'an Kursu'nun temeli atıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan İl Müftüsü Abdulkerim Akbaba, ilçede Hafızlık Kur'an Kursu olmamasının büyük bir eksiklik olduğunu belirtti.

Kendilerinin önceliğinin kız çocukları olduğunu kaydeden Akbaba, "Eğitime, önce kızlarımız ve annelerimizden başlanmalıdır. Çünkü çocuk sürekli annesiyle birliktedir. Bu yüzden ilk önce kızlarımızı ve annelerimizi en iyi şekilde yetiştireceğiz ki onlar da çocuklarımızı en güzel şekilde yetiştirsinler. Buranın yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Valilik ve İl Müftülüğü olarak buraya elinden gelen desteği veriyor ve vermeye de devam edecek" diye konuştu.

Geçmişte bu tür yerlerin yapımının zor olduğuna dikkat çeken Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy da hükümetin, yardım, destek ve özverisiyle bu mekanların güzel bir şekilde yapıldığını belirtti.

Gürsoy, şöyle konuştu:

"Adilcevaz'ımız, yöremiz ve insanımız çok güzeldir. Adilcevaz'da çok huzurluyuz. Bu huzurumuzu, birlik beraberliğimizi bozmayalım ve bozanlara fırsat vermeyelim. Bu memleketi Rab'bim ezansız, bayraksız, dinden, imandan eksik bir hale getirmesin. Değerli müftümüz buranın yapılması için adım attı. Bizler de her konuda kendisine destek olacağız. Bu güzel eser için emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

Çayır Mahallesi'nde bulunan devlet hazinesine ait 2 dönümlük arazi üzerine inşa edilen kursun yaklaşık 1 milyon liraya mal olacak olacağı, 60 kız çocuğunun burada Kur'an-ı Kerim, hafızlık ve dini eğitim alacağı bildirildi.

İl Müftüsü Akbaba'nın dua okuması, kurban kesimi ve temel atmayla son bulan törene, AK Parti Bitlis milletvekili adayları Edip Safter Gaydalı, Fatih Kadirioğlu, Adilcevaz Eski Belediye Başkanı Mehmet Selim Arıkbaş, İlçe Müftüsü Said Dizen, AK Parti İl Başkanı Nesrullah Tanglay, AK Parti İlçe Başkanı Hamdi Tutçu, İl Genel Meclis Üyesi Halil Sergici, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Necati Gürsoy Adilcevaz Ak Parti Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title