Haberler

Hatlarını Geri İsteyen Minibüsçüler Eylem Yaptı

Ali Can Zeray/edirne, (Dha)

Ali Can ZERAY/EDİRNE, (DHA)

EDİRNE'de, şehir içi yolcu taşımacılığı yapan Serhad Birlik Kooperatifi üyeleri belediye tarafından hatlarının elinden alındığını iddia ederek eylem yaptı. Ellerindeki 'Hatlarımızı geri istiyoruz' yazılı pankartlarla otobüs durağında toplanan minibüsçülere vatandaşlar da destek verdi.

Edirne Belediyesi, Encümen kararı ile Serhad Birlik'in 37 yıldır kullandığı hat güzergahını değiştirerek, bu güzergahı tek biletle aktarmasız ulaşımla yolcu taşımacılığı yapan minibüsçülere verdi. Güzergahların değiştirilmesi üzerine dün ve bugün kontak kapatan Serhad Birlik Minibüs Kooperatifi'nin 98 üyesi, eski durakları olan Gazimihal Minibüs Durağı'nda toplanarak eylem yaptı. 'Hatlarımızı geri istiyoruz' yazılı pankartlar açan minibüs şoförleri belediye encümen kararını protesto etti.

Serhad Birlik Minibüs Kooperatif Başkanı Şemsi Kulaksız, ''Encümen kararı ile bizim kullandığımız güzergahlar elimizden alınarak bizlere başka güzergahlar verildi. Biz de bu kararı protesto etmek için çalışmıyoruz. Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi bu sistem ile kendisine rant sağlamak istiyor. Bu sistem vatandaşı da, minibüs esnafını da mağdur etti'' dedi.

Minibüsçülerin eylemine destek veren Gülden Mangohisar ise, ''Biz arabalarımızı geri istiyoruz. Hamdi Sedefçi'nin bu uygulamasını yanlış buluyorum'' dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title