Haberler

Hatıra Ormanına Yaşar Kemal'in Adı Verildi

Nilüfer Belediyesi tarafından düzenlenen "Biz Bu Yaz Kütüphanedeyiz" Projesinin 2016 yılı etkinlikleri kapsamında Çamlıca Mahallesi'ndeki hatıra ormanına Yaşar Kemal'in adı verildi.

Nilüfer Belediyesi tarafından düzenlenen "Biz Bu Yaz Kütüphanedeyiz" Projesinin 2016 yılı etkinlikleri kapsamında Çamlıca Mahallesi'ndeki hatıra ormanına Yaşar Kemal'in adı verildi.

Nilüfer Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, belediyenin kütüphaneleri tarafından 6 yıldır gerçekleştirilen Biz Bu Yaz Kütüphanedeyiz Projesi etkinliklerinin sona erdiği belirtildi. Çocukların ebeveynleriyle birlikte katıldığı etkinliklerde bir yandan kütüphane üyesi olurken diğer yandan armağan kitaplar ve yeni kütüphane arkadaşları edindiği aktarıldı.

Projenin 2016 yılı buluşmalarına 93 ebeveyn ve 155 çocuğun katıldığı, daha önce kütüphaneye hiç gitmemiş 30 çocuğun proje sonunda kütüphane üyesi olurken, 22 çocuğun da ilk kez kitap sahibi olduğu bilgisi verildi.

Açıklamada, Biz Bu Yaz Kütüphanedeyiz 2016 Şenliği'nin, Çamlıca Mahallesi'nde bulunan ve Yılın Yazarı Yaşar Kemal'in adının verildiği ormanda gerçekleştiği ifade edildi. Yaşar Kemal'in hayatı boyunca çok sevdiği, barışın ve kardeşliğin simgesi olarak gördüğü rüzgar güllerinin de şenlikte çocuklara dağıtıldığı belirtildi.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Türkçenin en büyük isimlerinden Yaşar Kemal'in adını, Nilüfer'de sonsuza dek yaşatacaklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Yaşamı boyunca çocukluğundan kopmayan, bilyeleriyle, rüzgar gülüyle ve uçurtmasıyla çocuk ruhunu koruyan Yaşar Kemal, aynı zamanda barış ve kardeşliğin bu topraklarda kalıcı olmasının da mücadelesini vermişti. Bu orman, Yaşar Kemal'in ölümsüz adını Nilüfer'de doğa sevgisiyle bütünleyecek. Çocukluğunu kütüphanelerde geçiren Yaşar Kemal'in adını verdiğimiz bu ormanda sizleri buluşturmak ve bu şenlikte sizin bu büyük yazarla, dünyanın en önemli yazarlarından biriyle tanışmanız o nedenle çok anlamlı. Yaşar Kemal'in her gittiği yere götürdüğü bir rüzgar gülü vardı. Kim bilir belki de bu rüzgar gülünde çocukluğunun yanı sıra bir arada barış ve kardeşlik içinde yaşayabilmeyi, kimseyi ötekileştirmemeyi farklılıkların birlikte sergilediği güzelliği buluyordu. Siz de bu rüzgar güllerinde sevgiyi görün, barışı görün, kardeşliği görün."

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Yaşar Kemal Çamlıca Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title