Haberler

Hatay Valisi Lekesiz:

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Hızla Değişen Dünyada, Türkiye'nin Dünyaya Uyum Sağlayabilmesi İçin Büyük Bir Değişim İçerisinde Olduğunu, Uyum Yeteneğini Kaybetmesi Halinde 21

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, hızla değişen dünyada, Türkiye'nin dünyaya uyum sağlayabilmesi için büyük bir değişim içerisinde olduğunu, uyum yeteneğini kaybetmesi halinde 21. yüzyılı ıskalayabileceğini söyledi.

Lekesiz, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) tarafından Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen 'Kurumsal Kapasite Gelişimi ve Anadolu'dan Girişimcilik Öyküleri' konulu seminerde yaptığı konuşmada, değişen dünyada yeni bir idarecilik profilinin ortaya koyulması gerektiğini belirterek, dünya geneline bakmadan ülkenin konumunu, ülkenin bütününe bakmadan ilin konumunu anlayabilmenin son derece zor olduğunu kaydetti.

Avrupa'yı 21. yüzyılda zor günlerin beklediğini vurgulayan Lekesiz şöyle devam etti:

'Küreselleşme toplumun hemen peşinden gelen sürdürebilirlik kavramı yalın bir gerçek olarak dünyanın gündeminde. Eskimiş bilgilerle yeni sorunlara çözüm üretmek, çare bulmak zorlaşıyor. O halde yeni dünyayı algılamamız ona göre yeni bir idarecilik profili ortaya koymamız gerekiyor. Kurumlarımızın geleneksel klasik idari yapılarını gözden geçirmemiz gerekiyor. Dünyaya ayak uydurabilmelerini sağlamak için iletişime ve işbirliğine açık hantal yapıdan çıkan daha esnek uyum sağlama yeteneği olan yapıları gündeme getirmemiz gerekiyor. Türkiye dünyaya uyum sağlayabilmek için büyük bir değişim içerisinde bu değişimle ilgili olarak uyum yeteneğimizi kapasitemizi artırmazsak 21. yüzyılı ıskalarız. Böyle bir durum içerisinde yöneticilerimizin idarecilerimizin kurumlarına ve ülkeye bakış açısını daha farklılaştırmayı zorunlu kılıyor. İdareciler ve yöneticiler sorunları büyüten değil çözen sorunlardan beslenen değil çözümlerinden beslenen ve hedefler koyan bir vizyona sahip olması gerekiyor. Türkiye'nin güçlü demokrasi ortamında vatandaşımızı gördüğümüzde aklımıza yetkilerimiz değil görev ve sorumluluklarımız gelmelidir.'

Lekesiz, idarecilerin ve yöneticilerin dünyadaki demokratik, siyasi, sosyal ve ekonomik gelişmeleri yakından takip etmesi ve bulunduğu ülkeye, ortama ve kurumada bunları aktarması gerektiğinin altını çizdi.

Seminere konuşmacı olarak katılan Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Servet Özdemir, 'Kurumsal Kapasitelerin Geliştirmesi' konusunda sunum yaptı.

Özdemir, kurumların kapasite geliştirmesinin halkla ilişkiler, bilgi akışını güçlendirme, etkili internet kullanımı, örgüt yapısını geliştirme, stratejik planlama yönetimi ve insan kaynakları yönetimi konularına önem vermesi gerektiğini belirtti.

Daha sonra gazeteci Tayfun Talipoğlu, Anadolu'dan Girişimcilik Öyküleri konulu seminer verdi.

Seminere, Vali yardımcıları, İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılaç, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Vedat Çolak, DOĞAKA Genel Sekreteri Erdoğan Serdengeçti, İl Müftüsü Mustafa Sinanoğlu, kurum ve daire müdürleri katıldı.

(SAT-RŞ-ERS) - HATAY

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title