Haberler

Hatay: Tosyalı, 5 Yılda 1 Milyar Dolarlık İhracat Hedefliyor

Demir-çelik sektörünün önde gelen firmalarından Tosyalı Holding, 5 yılda 1 milyar dolarlık ihracat rakamını yakalamayı hedefliyor.

Demir-çelik sektörünün önde gelen firmalarından Tosyalı Holding, 5 yılda 1 milyar dolarlık ihracat rakamını yakalamayı hedefliyor.

43 ülkeye ihracat gerçekleştiren Tosyalı Holding, yatırımlarına devam ediyor. Eğitim, sağlık, sporun çeşitli dalları ve sanayi gibi geniş bir yelpazede yatırımlarını sürdüren Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, grup olarak hedeflerinin önümüzdeki 5 yılda 1 milyar dolarlık ihracat rakamına ulaşmak olduğunu kaydetti. Ülkedeki ekonomik ve siyasi gündemin sürekli olarak değişmesine rağmen "yatırım" fikrini bir yaşam tarzı olarak benimsediklerini ifade eden Tosyalı, "Bu yıl ihracatta 150 milyon doları yakalayacağımıza inanıyoruz. Hedefimiz ise 5 yılda 1 milyar dolar ihracat rakamına ulaşmaktır. Hedefimize ulaşabilmek için sağlam bir altyapı oluşturmamız gerektiğinin bilincindeyiz. Yeni yatırımlarımız dolayısıyla pırıl pırıl gençlere ve kendi alanında uzman isimlere ihtiyacımız olacak. Ülkemizdeki ekonomik ve siyasi görünümün inişli çıkışlı bir seyir izlemesine rağmen, yatırım fikri daima bizim için cazip gelmiştir. Sadece sanayi alanında değil, eğitim, sağlık ve sporun çeşitli dallarında da yatırımlara girişerek, sosyal sorumluluklarımızı da ihmal etmemeye çalışıyoruz. Aslında bizim en büyük yatırımımız, yaklaşık 5 milyon dolara mal olan ve ilk defa bir ilçede inşa edilme ayrıcalığına sahip Tosçelik Fen Lisesi'dir" dedi.

Holding merkezini İstanbul Yenisahra'ya taşımayı planladıklarını açıklayan Tosyalı, "Sürekli olarak arayış içerisindeyiz. Çünkü değişen ve yenilenen dünyada eğer kendinizi ve kurumunuzu yenilemezseniz, olduğunuz yerde çakılı kalırsınız. Geleceğe ilişkin öngörülerimizi yaşama geçirebilme yolunda, kariyerinin zirvesinde olan isimleri de bünyemize katmayı sürdürüyoruz. Bu amaçla İSDEMİR'in eski genel müdürü Suhat Korkmaz'a icra kurulu üyeliği verdik. Holding merkezini de İstanbul Yenisahra'da inşası yeni tamamlanan binaya yakın bir zamanda taşımayı düşünüyoruz" diye konuştu.

Bu yıl ihracat yaptıkları ülkeler listesine ABD ve Kanada'yı da eklediklerine dikkat çeken Tosyalı, "Geride bıraktığımız yıl 650 bin ton üretim gerçekleştirdik. Bu yılki üretim kapasitemiz 1 milyon ton hedefini yakalamış vaziyette. Dilovası'nda yassı çelik odaklı ve ileri teknolojiyle donatılmış yeni bir yatırımı hayata geçireceğiz. Ayrıca ABD ve Kanada'ya da ihracat bayrağını dikerek, ihracat yaptığımız ülke sayısını 43'e çıkardık. İhraç ürünlerimiz arasında Türkiye'de ilk kez üretilen antipas boyalı profiller, NPİ ve NPU demirleri, yapısal çelikte köşebent, yassı çelikte gaz ve su boruları ile sanayi profilleri yer alıyor" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title