Haberler

Hatay Polis Meslek Yüksekokulu Mezuniyet Töreni

Hatay'da Polis Meslek Yüksekokulu'nu (PMYO) bitiren 307 polis adayı, düzenlenen törenle diplomalarını aldı.

Hatay'da Polis Meslek Yüksekokulu'nu (PMYO) bitiren 307 polis adayı, düzenlenen törenle diplomalarını aldı.

Vali Mehmet Celalettin Lekesiz, PMYO'da düzenlenen törende yaptığı konuşmada, güvenlik hizmetlerinin çağdaş toplumlarının olmazsa olmazı olduğunu belirterek, toplum destekli güvenlik anlayışı içerisinde polislerin kendilerini sürekli geliştirerek ve iyi ilişkiler kurularak çağa ayak uydurulması gerektiğini kaydetti.

Anayasa ve yasaların verdiği yetki dahilinde polisin, vatandaşın huzur ve güvenliğini en iyi şekilde sağlaması gerektiğini vurgulayan Lekesiz, "Devletin şefkat, merhametini, suç ve suçlulara karşı mücadelede yenilmez gücünü en iyi şekilde temsil edeceksiniz. Adaletin ilk durağı sizlersiniz. Aldığınız bilgi, edindiğiniz deneyim ve tecrübeyle teşkilatınızı en iyi noktalara taşıyacak, halkın var olan güvenini daha fazla kazanacaksınız" diye konuştu.

Hatay PMYO Müdürü Saim Öksüz de 1845 yılında kurulan ve 166 yıllık tecrübesi ve birikimiyle huzurun ve güvenin teminatı olan teşkilatlarının hedeflerine emin adımlarla ilerlediğini söyledi.

Mezun olan polis adaylarının geleceğin çağdaş Türkiye'sinde, herkesin iftihar kaynağı olacağını vurgulayan Öksüz, bunun için öğrencilerin 2 yıllık eğitimleri süresince özveri, disiplin, ciddiyet ve hassasiyetle yetiştirildiğini kaydetti.

Bu topraklarda huzur ve emniyet içinde yaşamanın ve hüküm sürmenin bedelinin tarih boyunca çok ağır olduğunu ifade eden Öksüz, şöyle devam etti:

"Atalarımız, bu vatanda, birliğin ve dirliğin temini için çok büyük çabalar ve fedakarlıklar gösterme zorunda kalmışlardır, Genç polislerimiz bu kıymetlere sahip çıktığı uğurda vazifesinin gereğini tam olarak yerine getirir. Bu sayede ülkemiz aydınlık yarınlara ulaşarak yükselecektir. Bilginin ve teknolojinin her geçen gün büyük bir hızla tazelendiği ve yenilendiği günümüzde, kendinizi sürekli yenileyin ve çağa ayak uydurun. Çünkü bilgi ve teknoloji artık tüm uluslar için güç, kuvvet ve ayrıcalık sebebidir. "

Konuşmaların ardından 7. dönem birincisi Murat Kızılay yaş kütüğüne plaketini çaktı. Ardından Vali Lekesiz, Garnizon Komutanı Piyade Kıdemli Albay Mehmet Semih Erdoğan, Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Cumhuriyet Başsavcısı Enis Yavuz Yıldırım, dereceye giren öğrencilere diplomalarını ve hediyelerini verdiler.

Daha sonra yemin eden 307 öğrenci, resmi geçiş yaptı. Törenin ardından öğrenciler, keplerini fırlatarak, aileleriyle bu mutlu anı paylaştı.

Törene, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç ile diğer kurum müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ile mezun olan polislerin aileleri katıldı.

- HATAY

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title