Haberler

Hatay: Mkü Rektörü Canda'nın Basın Toplantısı

Mustafa Kemal Üniversitesi (Mkü) Rektörü Prof. Dr. Şerafettin Canda, "Birlikte Hareket Ederek, Uyuyan Bir Dev Olan Mkü'yü Uyandırmalıyız" Dedi.

Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Şerafettin Canda, "Birlikte hareket ederek, uyuyan bir dev olan MKÜ'yü uyandırmalıyız" dedi.

Dün yapılan törenle rektörlük görevini devralan Canda, düzenlediği ilk basın toplantısında, Atatürk İlke ve İnkılapları'nı ilke edinerek, bilimsel veriler doğrultusunda hareket edeceğini belirtti. Üniversite olarak büyük bir atılım gerçekleştireceklerini ifade eden Canda, "Ben göreve gelmemi demokrasinin bir zaferi olarak kabul ediyor ve görüyorum. Bu memleketin çocuğu olarak, eğer iyi çalışırsak başaramayacağımız hiçbir şey olmadığına inanıyorum. Birbirimize sahip çıkmalıyız. Çıtamızı yükseğe çıkarmak için üniversite ve halk el birliği ile çalışmalıyız. Birlikte hareket ederek, uyuyan dev olan MKÜ'yü uyandırmalıyız" diye konuştu.

Öncelikli olarak Tıp Fakültesi'nde gerekli iyileştirmelerin yapılarak, MKÜ'nün tıp alanında bir cazibe merkezi haline getirileceğini vurgulayan Canda, hayata geçirilmesi planlanan diğer projeler arasında Teknolojik Transfer Merkezi, Radyoloji Tanım Merkezi, Deney Hayvanları Merkezi, Diyaliz Merkezi, Gündüz Hastanesi, Hemşirelik Yüksek Okulu, Konservatuar Bölümü ve Diş Hekimliği Fakültesi'nin kurulmasının da yer aldığını söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title