Haberler

Hatay Milletvekillerini Performans Raporu

Durna, Yasama ve Denetim Etkinlikleri Kapsamında, Hatay Milletvekilleri Performans Raporuna Göre, MHP Milletvekili Süleyman Turan Çirkin'in Birinci Olduğunu Belirtti.

Milletvekillerini ve Seçilmişleri İzleme Komiteleri Derneği (TÜMİKOM) Genel Koordinatörü Mustafa Durna, yasama ve denetim etkinlikleri kapsamında, Hatay milletvekilleri performans raporuna göre, MHP Milletvekili Süleyman Turan Çirkin'in birinci olduğunu belirtti.

Durna, Antakya Gazeteciler Cemiyeti'nden (AGC) düzenlediği basın toplantısında yaptıkları araştırma sonucu ortaya çıkan Hatay milletvekillerinin performanslarıyla ilgili rapor hakkında bilgi verdi.

Milletvekillerinin performansları hakkında seçmeni bilgilendirmeyi amaçladıklarını ifade eden Durna, bu kapsamda milletvekillerinin performanslarını ortaya koymaya çalıştıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"TBMM resmi belgelerine göre hazırladığımız raporla kamuoyunu aydınlatmaya çalışıyoruz. Yaptığımız araştırmayla TBMM milletvekilleri genel performans ortalaması yüzde 53,70 iken Hatay milletvekillerininki 42,2 olarak ortaya çıktı. Hatay milletvekilleri bu oranla TBMM ortalamasının altında kaldı.

Sadullah Ergin'i bakan olması nedeniyle milletvekillerinden ayrı olarak bakanlar arasında değerlendirdik. Rapora göre, MHP Hatay milletvekili Süleyman Turan Çirkin yasama ve denetim etkinlikleri kapsamında birinci oldu. Raporda, 69 etkinlikle CHP Hatay Milletvekili Gökhan Durgun ikinciliği elde etti.

Raporda, AK Parti Hatay Milletvekilleri Abdülhadi Kahya, Mustafa Öztürk ve Orhan Karasayar'ın ise hiçbir denetim etkinliğinde bulunmadığı sonucu çıktı. En çok devamsızlık kapsamında ise CHP Hatay Milletvekili Fuat Çay, 13 devamsızlıkla ilk sırada yer aldı. Çay, ayrıca yasama dokunulmazlığının kaldırılması istenen milletvekilleri arasında yer aldı."

TÜMİKOM Hatay Gönüllü Temsilcisi Mehmet Ali Solak da hazırlanan raporla, Hatay milletvekillerinin çalışmalarını görünür kılmayı, seçmenleri bilgilendirerek, oy tercihlerini daha bilinçli yapmalarına katkı sağlamayı amaçladıklarını kaydetti.

- HATAY

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title