Haberler

Hatay'ın "kağıt kebabı" tescillendi

Güncelleme:

Hatay'ın meşhur "kağıt kebabı" Türk Patent Enstitüsünden coğrafi işaret tescil belgesi tescil aldı.

2017 yılında UNESCO tarafından Hatay'ın UNESCO gastronomi ağına dahil edilmesinin ardından, künefe, sürk çökeleği, daha sonra küflü sürk çökeleği en sonda da kağıt kebabı için coğrafi işaret alınırken, ardından Samandağ Ney kamışı, Antakya künefelik peyniri, Antakya tuzlu yoğurdu, Antakya cara peyniri içinde çalışmalar sürüyor. Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, patenti alınca sürecin bitmediğini tam aksine bir süreci başlattıklarını belirtti.

Çinçin kağıt kebabının coğrafi işaretini almalarının mutluluk verici olduğunu, diğerleri için de uğraş verdiklerini belirterek, "En son Antakyamız için çok önemli bir değer olan 'kağıt kebabı'nın coğrafi işaretini almış bulunuyoruz. Tabi bu yolculuk ilk Antakya Ticaret ve Sanayi Odası'nda Antakya künefesi ile başladı. Şimdi Antakya peynirli künefesinin uluslararası tescili için müracaatımız var. Onun peşinde uğraş veriyoruz. Akabinde sürk çökeleği, daha sonra küflü sürk çökeleği en sonda da kağıt kebabı. Gündemimiz de ise yani müracaat ettiğimiz Samandağ Ney kamışı, Antakya künefelik peyniri, künefenin lezzeti peynirinden gelir, Antakya tuzlu yoğurdu, Antakya cara peyniri ve Antakya künefesinin uluslararası tescili ile uğraşıyoruz. Tabi aslında patenti alarak süreç bitmiyor. Zaman zaman böyle bir yanlış algı oluşuyor. Aslında patenti alarak bir süreci başlatıyoruz. Yani kağıt kebabının sanayileşebilmesi lazım, hijyen ortamlarda üretilmesi lazım ve toptan satışlarla marketlere girmesi lazım. Bu ürünlerimizin tanıtımı için klip ve çeşitli lansman faaliyetlerimizi de sürdüreceğiz" dedi.

'Kağıt kebabı'nın yapılışı

Etin kaburga kısmının kesilip zırhdan geçirilmesinin ardından maydanoz, taze biber, sarımsak, tuz ve karabiber karıştırılıyor. Eti ile birlikte malzemeler bıçak yardımıyla zırhlanıyor. Disk şekli verilen et, yağlı kağıt üzerine konulup, pişirilmesi için fırına veriliyor. Piştikten sonra pide veya lavaş ekmek ile servis ediliyor. - HATAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Antakya Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title