Haberler

Hatay: Hatay Polis Meslek Yüksek Okulu, 2. Dönem Mezunlarını Verdi

Hatay Polis Meslek Yüksek Okulu'ndan mezun olan 175 öğrenci, yemin ederek diplomalarını aldı.

Hatay Polis Meslek Yüksek Okulu'ndan mezun olan 175 öğrenci, yemin ederek diplomalarını aldı.

Hatay Polis Meslek Yüksek Okulu'ndaki 2. dönem mezuniyet törenine; Vali Ahmet Kayhan, Garnizon Komutanı Albay İdris Şahin, AK Parti Hatay Milletvekili Mehmet Soydan, Antakya Belediye Başkanı Mehmet Yeloğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ağırman, Emniyet Müdürü Osman Çapalı ve mezun olan öğrencilerin aileleri katıldı.

175 öğrencinin diplomalarını aldığı törende, "Sizleri yüce ulusumuzun hizmetine göndermenin ve emniyet teşkilatının saflarına katmanın mutluluğunu ve sevincini yaşıyoruz" diyen Hatay Polis Yüksek Okulu Müdür Vekili Halil Çevik, "Emeklerimizin boşa gitmediğini ve hepinizi görevini hizmet anlayışıyla yapmaya hazır halde görmek, bizlere tarifi imkansız bir haz ve mutluluk vermektedir. Görevinizi yaparken, yüce Türk ulusunun takdir, teveccüh ve güvenine layık olarak hizmet ettiğiniz, insanlarımızın gönüllerini kazandığınız ve halkımıza, 'İşte benim görmek istediğim polis budur' dedirtebildiğiniz takdirde, bizlere görevimizi tam ve noksansız yapmanın kıvancını yaşatacaksınız. Görevinizin zorluğunu, zor olduğu kadar da kutsal olduğunu unutmayın. Gittiğiniz yerlerde başınızı öne eğecek duruma düşmeyin, başınız daima dik olsun" dedi.

Hatay Valisi Ahmet Kayhan da, Polis Teşkilatı'nın, 161 yıllık tarihiyle ülkemizin en eski ve en köklü kurumlarından biri olduğunu ifade ederek, "Polisin karakolu, gece-gündüz, yaz-kış her mevsim, her gün insanımızın hizmetine açıktır. Amacı milletimizin huzur ve güvenliği, insanımızın can ve mal emniyetini sağlamak olan bu kuruluşumuzun yaptığı hizmet kutsaldır, elzemdir, su kadar, hava kadar gereklidir. Bu görevin en iyi şekilde yerine getirilmesi de polisimizin en iyi şekilde eğitimiyle mümkündür" diye konuştu.

Tören, mezun olan 175 öğrencinin yemin etmesinin adından yapılan tören geçişiyle sona erdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title