Haberler

Hatay: Hatay'da Hayvan Hırsızlığı

Hatay'ın Dörtyol İlçesi'nde Düzenlenen İki Ayrı Operasyonda, Kurbanlık Büyük ve Küçükbaş Hayvan Çalan 6 Kişi Yakalandı.

Hatay'ın Dörtyol İlçesi'nde düzenlenen iki ayrı operasyonda, kurbanlık büyük ve küçükbaş hayvan çalan 6 kişi yakalandı.

Alınan bilgiye göre, gece geç saatlerde Adana'dan Dörtyol İlçesi'ne kamyonetle gelen ve değişik adreslerden büyük ve küçükbaş hayvan hırsızlığı yapan kişiler, vatandaşların ihbarı sonucu takibe alındı. Hırsızların kaçtıkları kamyonet polis ve jandarmanın birlikte yaptıkları operasyon sonucu otobanda yakalandı.

Kamyoneti bırakarak yaya olarak kaçmaya çalışan şahıslardan K.Y. (20) ve M.H.Ç. (25) yakalanarak gözaltına alınırken, şahıslardan biri kaçmayı başardı.

Şahısların çaldıkları büyük ve küçükbaş hayvanlar sahiplerine teslim edilirken, gözaltına alınan 2 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Öte yandan, Dörtyol'un Payas Beldesi Cumhuriyet Mahallesi'nde yine gece geç saatlerde kamyonet ile büyükbaş hayvan hırsızlığı yapmak için ahır kapısını kırmaya çalışan T.G. (28), O.A. (36), C.G. (33) ve İ.G. (28) ise polisin düzenlediği operasyon sonucu suçüstü yakalandı. Polise teslim olmamak için kendilerine neşterle zarar veren şahıslar güçlükle etkisiz hale getirilerek gözaltına alındı.

Hırsızlık ve uyuşturucu satmak suçlarından sabıkası bulunan şahıslarla birlikte hayvanları çalmakta kullanılan ip ve benzeri malzemeler ele geçirildi.

Dörtyol Emniyet Müdürü İbrahim Reçber, yaptığı açıklamada, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle büyük ve küçükbaş hayvan hırsızlığı amacıyla çevre il ve ilçelerden gelen şahıslarla ilgili olarak vatandaşlardan, özellikle gece gördükleri hayvan yüklü ve yabancı plakalı kamyonet türü araçları 155 Polis İmdat telefonuna bildirmelerini istedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title