Haberler

Hatay: Hatay'da "Bologna Süreci" Tanıtım Toplantısı

Avrupa'da Bir Yükseköğrenim Alanı Oluşturulması Amacıyla Düzenlenen 'Bologna Süreci' Adlı Tanıtım Toplantısına Mustafa Kemal Üniversitesi (Mkü) Ev Sahipliğinde Yaptı.

Avrupa'da bir yükseköğrenim alanı oluşturulması amacıyla düzenlenen 'Bologna Süreci' adlı tanıtım toplantısına Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) ev sahipliğinde yaptı.

MKÜ Tayfur Sökmen Kampüsü'nde Prof. Dr. Sermin Örnektekin'in açılışını gerçekleştirdiği toplantıya Ulusal Ajans Temsilcisi Ömer Ayçiçeği, Prof. Dr. Nejat Erk ve Prof. Dr. Tamer Gök konuşmacı olarak katıldı. Bologna Süreci içerisinde, 2001'de Prag, 2003'te Berlin, 2005'te Bergen toplantılarının gerçekleştiğini ve 2005 yılı itibariyle, Türkiye de dahil olmak üzere 45 ülkenin bu süreçte yer aldığını ifade eden Bologna Süreci Tanıtım Rehberi Prof. Dr. Sermin Örnektekin, bu sürecin amacının, Avrupa'da eğitim alanındaki hedeflemenin ve organizasyonun bir potadan yönlendirilmesini sağlamak olduğunu söyledi. MKÜ'nin bugüne kadar attığı adımlarla, Avrupalılaşma sürecinde ciddi gelişmeler gerçekleştirdiğini kaydeden Rektör Metin Gürkanlar, bugüne kadar uygulama alanına konulan eğitim programları ile 55 öğrenci ve 9 öğretim elemanının yurt dışına gittiğini, 9 öğrencinin ise yurt dışından MKÜ bünyesine katıldığını belirterek, akademik tanınmanın sağlanması açısından da Avrupa Birliği'ne üye ülkelerin üniversiteleri ile toplam 36 ikili anlaşmanın yapıldığını kaydetti.

Bologna Süreci'ne 2004 yılında fiilen giren MKÜ'nün, Türkiye'nin yurt dışı tanıtım çabalarına destek verdiğini söyleyen Gürkanlar, "Bologna Süreci, planlanabilir ve uygulanabilir bir süreklilik için istihdam edilebilir mezunlar üreten bir Avrupa Yükseköğrenim alanı oluşturmayı ve bu nedenle de Avrupa Yükseköğretim Kurumları'nın ve dolayısıyla mezunlarının formel ve informel nitelik ve becerilerinin karşılaştırılabilirliğini öngörmektedir" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title