Haberler

Hatay: Dyp'li Eraslan'ın Basın Toplantısı

Doğru Yol Partisi (DYP) Hatay Milletvekili Mehmet Eraslan, hükümetin Filistin sorununun çözümü için ortaya koyduğu çabayı takdirle karşıladığını belirterek, bu noktada iktidara destek verdiğini söyledi.

Doğru Yol Partisi (DYP) Hatay Milletvekili Mehmet Eraslan, hükümetin Filistin sorununun çözümü için ortaya koyduğu çabayı takdirle karşıladığını belirterek, bu noktada iktidara destek verdiğini söyledi.

DYP Hatay İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyen Eraslan, Türkiye'nin yer aldığı coğrafi konum itibarıyla bugünkünden çok daha güçlü bir ülke olabilme imkanına sahip olduğunu ifade ederek, "Ancak son yıllarda ülkenin daha da güçlenmesine yönelik olumlu adımlar atılamamıştır. Bizler bu ülkede işsizliğin bittiğini, kişi başına düşen gelirin arttığını ve ekonomik kalkınmanın sağlandığını görebilmeyi isterdik. Ne yazık ki mevcut ekonomik programlarla bu isteklerimizin gerçekleşmesi mümkün değildir. Şu anda Türkiye'de yürütülen ekonomik program AK Parti hükümetinin başlattığı bir program değildir. Bu program 57. Hükümet döneminde Kemal Derviş ile başlayan bir programdır ve sıkı para politikasına dayalıdır. Geçen yıllar sonunda bu ekonomik programın vatandaşa kemer sıktırmaktan başka bir işe yaramadığı ortadadır. Bu ekonomik model milleti canından bezdirmiştir. Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre, işsizlik oranı her geçen gün artmaktadır. Son 3 yılda Türkiye'nin iç ve dış borcu 130 milyar dolar artış göstermiştir. Bu veriler ışığında ülke kalkınmasına fayda sağlamadığı görülen ekonomik programdan vazgeçilmeli ve yeni ekonomik modeller uygulanmalıdır" dedi.

Hükümetin terör konusunda da yanlış politika izlediğini savunan Eraslan, "Neredeyse her gün bir şehit veriyoruz. İşsizliğin yoğun olduğu Doğu Anadolu Bölgesi'nde kamu teşekküllerinin kapatılarak, az olan iş alanlarının daha da azaltılması asla doğru bir politika değildir. Bu gibi yanlış politikalar ve talihsiz açıklamalar neticesinde terörün önüne geçilememektedir" diye konuştu.

Filistin sorununa da değinen DYP Hatay Milletvekili Mehmet Eraslan, "İsrail'in Filistin topraklarında yürüttüğü operasyon halkı imha operasyonudur, bir katliamdır. Dünya bu katliama seyirci kalmamalıdır. Filistin sorununun çözümü için sayın Başbakan ve Dışişleri Bakanımız'ın gösterdiği çaba takdir edilmelidir. Bu sorunun çözümü için iktidarın girişimlerine destek verilmelidir" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

title