Haberler

Hatay'daki Orman Yangınları

Hatay Valisi Ahmet Kayhan, Yayladağı İlçesinde Çıkan Son İki Yangında 300 Hektar Ormanın Yandığını Belirterek, Yanan Alanların Yeniden Ağaçlandırılacağını Söyledi.

Hatay Valisi Ahmet Kayhan, Yayladağı ilçesinde çıkan son iki yangında 300 hektar ormanın yandığını belirterek, yanan alanların yeniden ağaçlandırılacağını söyledi.

Yayladağı sınır bölgesinde çıkan iki yangının da elektrik hatlarında meydana gelen arızalardan kaynaklandığının tespit edildiğini belirten Vali Kayhan, "Son iki yangın sınır bölgesinde büyük tahribat yaptı. Özellikle Suriye tarafında etkili olan ilk yangında bin 500 hektarlık ormanlık olan kül oldu. Bizim tarafımızda ise yaşanan iki yangın sonucunda yaklaşık 300 hektarlık ormanlık alan zarar gördü. Bölgedeki ağaç yapısı sarıçam, doğal olarak yetişen bir ağaç. Ormanlık alanın sık oluşu ve hava sıcaklığı, yangınların büyümesine neden oldu. Bu yüzden yangını söndürmekte güçlük çektik" dedi.

Özellikle sınır bölgesi olması ve orman içi yolların olmayışının yangın söndürme çalışmalarını olumsuz yönde etkilediğini belirten Kayhan, "Orman Bölge Müdürlüğü, önce yanan alanları temizleyecek. Sonrasında ağaçlandırma çalışması yapacağız. Ormanlık alanın sarıçam oluşu ve ağacın özelliği bakımından doğal olarak yetişmesi, ağaçlandırma çalışmalarında bizi biraz rahatlatacak" diye konuştu.

(OK-MT-MT-Y)

30.07.2007 18:21 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title