Haberler

Hatay'da Tarım Fuarı Açıldı

Hatay Valiliği ile Hatay Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere birçok kurum ve kuruluşun destek verdiği Hatay Tarım Fuarı düzenlenen törenle açıldı.

Hatay Valiliği ile Hatay Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere birçok kurum ve kuruluşun destek verdiği Hatay Tarım Fuarı düzenlenen törenle açıldı.

Tarım Fuarı açılışında konuşan Hatay Valisi Erdal Ata, ülkemizdeki vatandaşların yüzde 40'ının, Hatay halkının ise yüzde 30'unun geçimini tarım üzerinden sağladığını belirterek, tarımsal alandaki gelişmelerin yakından takip edilmesi halinde, yılda üç farklı ürün alınabilen Amik Ovası'nın daha verimli hale gelebileceğini söyledi.

Hatay'ın hem sanayisiyle hem de tarımıyla ülke ekonomisine önemli bir katkısı olduğunu belirten Vali Ata, "Hatay çok önemli bir ilimiz olmasına rağmen maalesef bu zamana kadar bir fuar düzenlenmemesini önemli bir eksiklik olarak görüyorum. Bunun bir ilk olması, atılmış bir adım olması, belki birtakım eksiklikler noksanlıklar olabilir. Ama ileriki dönemde buranın çok daha kısa sürede genişleyeceğini, her yıl burada sadece tarımda değil, mobilya ve ayakkabıcılık gibi alanlarda önemli fuarlar düzenlenip, bunlar sayesinde Hatay'ın da diğer gelişmiş iller gibi önemli bir fuar merkezi olacağını düşünüyorum. Dünyada ülkeler ne kadar teknolojide, sanayide gelişirse gelişsin, asla ihmal edilmemesi gereken bir sektör var, o da tarım sektörü. Bugün dünyanın en gelişmiş ülkeleri dahi tarıma en fazla teşvik veren ülkeler olarak dikkat çekiyor. Ülkemiz açısından da çok önemli tarım. Hala halkımızın yüzde 40'ı geçimini tarımdan sağlıyor. Biz tarıma ne kadar yatırım yapıp, tarımla ilgili sorunları ne kadar kısa sürede çözersek, hem çalışan insanlarımızın refah düzeyini de o derece yükseltme şansımız olacaktır" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Hatay Valisi Erdal Ata, AK Parti Hatay Milletvekili Adem Yeşildal, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanvekili Serdar Güven ve diğer kurum ve kuruluş temsilcilerinin katılımıyla açılış kurdelesi kesildi.

5 bin kapalı, 7 bin metrekare açık olmak üzere toplam 12 bin metrekarelik alanda 90'a yakın firmanın katıldığı Hatay Tarım Fuarı 6 Kasım tarihine kadar açık kalacak. - HATAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Amik Ovası Erdal Ata Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title