Haberler

Hatay'da Şehit Polis Anısına Hatıra Ormanı

Anadolu Gençlik Derneği Dörtyol Temsilciliği, "Her Toprağa Düşen Fidan İçin Sizde Bir Fidan Dikin" Projesi ile şehit polis Yusuf Erin anısına hatıra ormanı oluşturdu.

Amanos Dağları Çökek Yaylası yolu fidan dikim alanında gerçekleştirilen etkinlikte konuşan AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, Hz. Muhammed'in bir hadisinde "Kıyametin koptuğunu görsen de elindeki fidanı topağına kavuştur" sözünü anımsatarak, fidan dikmenin önemine dikkat çekti.

Türkoğlu, şehit polis memuru Yusuf Erim için Orman İşletme Müdürlüğünün katkılarıyla hatıra ormanı oluşturmanın kendilerini sevindirdiğini kaydetti.

Anadolu Gençlik Derneği Hatay Temsilcisi Serkan Bulut ise proje kapsamında ülke genelinde şehitler adına fidan dikilerek hatıra ormanları oluşturulduğunu söyledi.

Bulut, "Hatay'ın tüm ilçelerinde fidanlarımızı dikmeye devam ediyoruz. Her ilçede bir şehidimiz adına hatıra ormanı oluşturacağız. Dörtyol ilçemizde de Gaziantep'de şehit olan polis memurumuz Yusuf Erin adına hatıra ormanı oluşturuluyor. Şehidimizin adı burada da yaşatılacak." dedi.

Erin'in babası Hüseyin Erin de "Allah devletimize milletimize zeval vermesin, herkes elinden gelen gayreti gösteriyor. Oğlumuzun adının burada da yaşaması bizleri mutlu eder. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum." dedi.

Daha sonra belirlenen alana 250 çam ve defne fidanı dikildi.

Etkinliğe Şehit Polis Yusuf Erin'in ailesi, AK Parti Dörtyol İlçe Başkanı Hasan Özel, Orman İşletme Müdürü Abdussamet Doğar, Saadet Partisi Hatay İl Başkanı Necmettin Çalışkan ve STK temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Anadolu Gençlik Derneği AK Parti Dörtyol Politika Güncel Haberler

title