Haberler

Hatay'da Orman Yangını

Hatay'ın Samandağ İlçesine Bağlı Koyunoğlu Beldesinde Çıkan Orman Yangınında 5 Hektarlık Ormanlık Alan Zarar Gördü. Yaklaşık 80 Kişilik Bir Ekibin Katıldığı Söndürme Çalışmaları Sonucunda Yangının Kısmen Kontrol Altına Alındığı Bildirildi.

Hatay'ın Samandağ ilçesine bağlı Koyunoğlu beldesinde çıkan orman yangınında 5 hektarlık ormanlık alan zarar gördü. Yaklaşık 80 kişilik bir ekibin katıldığı söndürme çalışmaları sonucunda yangının kısmen kontrol altına alındığı bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, Samandağ ilçesine bağlı Koyunoğlu beldesinde ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. İlk belirlemelere göre 5 hektarlık bir alanda etkili olan yangını söndürme çalışmalarına Antakya Orman Müdürlüğü ekipleri ve Antakya Belediyesi'ne bağlı ekipler katıldı. 8 arazöz, 2 dozer, 2 itfaiye, 1 greyder, 1 su tankeri ile karadan yürütülen söndürme çalışmalarına 2 yangın söndürme helikopteri de havdan destek verdi. Yaklaşık 80 kişilik bir ekiple yangına müdahale

edildiğini belirten yetkililer, yangının kısmen kontrol altına alındığını bildirdi.

(OK-ERN-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title