Haberler

Hatay'da Muz Hasadı Başladı

Antalya ve Mersin'den sonra muz üretiminde Türkiye'de üçüncü sırada yer alan Hatay'ın Hassa İlçesi'nde muz hasadı törenle başladı.

Antalya ve Mersin'den sonra muz üretiminde Türkiye'de üçüncü sırada yer alan Hatay'ın Hassa İlçesi'nde muz hasadı törenle başladı.

Hassalı işadamı Nuri Gündoğdu'nun serasında yetiştirilen muzun ilk hasadı Hassa Kaymakamı Mustafa Pala, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Aydın Tüfekçi ile diğer yetkililerin katılımıyla yapıldı. Hasat öncesi konuşan Kaymakam Mustafa Pala, işadamı Nuri Gündoğdu'yu tebrik ederek yaptığı işin bölgedeki diğer çiftçilere de örnek olduğunu söyledi. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Aydın Tüfekçi de Hatay'da her yıl artan bir alanda muz üretimi yapıldığını vurgulayarak, "Hatay'da muz yetiştiriciliği 356 dekar alanda yapılıyor. Kent olarak muz üretiminde Türkiye'de 3'ncü sırada yer alıyoruz" dedi.

Üreticilerden Nuri Gündoğdu ise, muz üretimi hakkında aldıkları eğitimlerin sonucunda üretimde başarıyı sağladıklarını, yaptıkları tarım uygulamasının bölgeye de örnek olmasını istediklerini söyledi.

Konuşmaların ardından seraya giren ilçe protokolü, muzları keserek hasat etmeye başladı. - Hassahatay

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Antalya Türkiye Hassa Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak 66. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kül Masalı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda CANLI izle! Hudutsuz Sevda 28. Bölüm FOX TV CANLI izle! 19 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 19 Nisan Cuma burç yorumları nedir? Sakla Beni CANLI İzle! Star TV Sakla Beni 24. Bölüm HD CANLI izleme linki! İnci Taneleri CANLI izle! 18 Nisan İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Aldatmak canlı izle! 18 Nisan ATV Aldatmak 65. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Nisan günün maçları nereden izlenir? SURVIVOR NEDEN YOK? Bu akşam Survivor yok mu? Yeni bölüm ne zaman yayınlanacak? İbrahim Hacıosmanoğlu kimdir? TFF Başkan adayı İbrahim Hacıosmanoğlu kaç yaşında, nereli? Gelinim Mutfakta çeyrek altının kim aldı? 18 Nisan Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Gelinim Mutfakta Rabia Kimdir? Gelinim Mutfakta Rabia kaç yaşında, nereli? ERZURUM DEPREM SON DAKİKA | Erzurum'da deprem nerede oldu? Erzurum'da deprem kaç şiddetinde deprem oldu?
500

Yorumlar (1)

misafir:

çok başarılı

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title