Haberler

Hatay'da 'İkinci Bahar' Projesi

Hatay'da, Antakya Belediyesi Tarafından 'İkinci Bahar' Projesi Kapsamında, Aralarında Resmi Nikah Olmayan 47 Çiftin Nikahı Kıyıldı

Hatay'da, Antakya Belediyesi tarafından 'İkinci Bahar' projesi kapsamında, aralarında resmi nikah olmayan 47 çiftin nikahı kıyıldı.

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Spor Salonu'nda Antakya Belediyesi Mehteran Takımının gösterisiyle başlayan törende yaptığı konuşmada, toplumun temel unsuru olan ailenin sağlıklı bireyler yetiştirebilmesi için sağlam temellere dayanması gerektiğini söyledi.

İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen ve Antakya Belediyesinin ortağı olduğu 'Defne Sosyal Sorumluluk Çalışması' kapsamında 'İkinci Bahar' projesinin çok anlamlı olduğunu ifade eden Lekesiz, 'Maddi imkansızlıklar ve başka nedenlerle nikahsız yaşayan çiftlerimize, kıyılan resmi nikahlarıyla bir ömür boyu mutluluklar diliyorum' dedi.

Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş da, Türk toplumunda aile kavramının çok önemli olduğunu, projeyle 47 çiftin nikahını kıymaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç ise Defne Sosyal Sorumluluk Çalışması kapsamında bugüne kadar gençlere yönelik sportif ve sanatsal faaliyetler düzenlediklerini, ayrıca eğitim öğretime devam edemeyen çocukları da okula kazandırdıklarını söyledi.

Çalışma kapsamında öğrencilere yönelik kurslar açtıklarını, ayrıca kadınların istihdama kazandırılması kapsamında da farklı projelere imza attıklarını vurgulayan Kılıç, 'İkinci Bahar' projesinin etkinliklerinin bir parçası olduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından 47 çiftin toplu nikah töreni yapıldı. Çiftlere Cumhuriyet altını, kol saati ve fincan takımı hediye edildi.

Nikahı kıyılan çiftler dans edip müzik eşliğinde eğlendi. Bazı çiftlerin çocuklarıyla katıldığı törende, Türk halk müziği sanatçıları Emine Koç ve Ali Demirhan sahne alarak, çeşitli eserler seslendirdi.

- ÇİFTLERİN MUTLULUĞU-

Nikaha 3,5 yaşındaki kızı Fikriye ile katılan Tahir ve Elif Kavuncu çifti, çok mutlu olduklarını, 5 yıldan bu yana yaşadıkları nikahsız birlikteliğin sona erdiğini belirtiler.

Beş yıl önce evlenen ve nikaha 4 aylık oğulları Murt ile katılan Ayşe ve Şahin Örer çifti ise proje düzenleyerek dünya evine girmelerine destekte bulunan herkese teşekkür etti.

Nebahat ve Ercan Bitargeç çifti de en büyüğü 7 yaşında üç çocuklarının bulunduğunu ve 13 yıldan bu yana nikahsız yaşadıklarını kaydettiler.

Nebahat Bitargeç, maddi imkansızlıklar nedeniyle nikah yaptıramadıklarını, ancak proje sayesinde geç de olsa gelinlik giydiğini söyledi.

Bu arada, 'İkinci Bahar Projesi' kapsamında resmi nikahları yapılan çiftlerin giysi ve diğer harcamalarının belediye tarafından karşılandığı belirtildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın telgraf gönderdiği törene, Cumhuriyet Başsavcısı Enis Yavuz Yıldırım ve diğer yetkililer katıldı.

(İSÖ-RŞ-AYC-MVA) - HATAY

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title