Haberler

Hatay'da bayram kömbesi geleneği devam ediyor... Kadınlar yapıyor, erkekler pişiriyor

Güncelleme:

Hatay'da bayram kömbesi geleneği devam ediyor.

Hatay'da bayram kömbesi geleneği devam ediyor... Kadınlar yapıyor, erkekler pişiriyor

Hatay'da kadınların yaptığı erkeklerin pişirdiği bayram kömbesi geleneği yüzyıllardır nesilden nesile aktarılıyor

HATAY - Hatay'da kadınların yaptığı erkeklerin pişirdiği bayram kömbesi geleneği nesilden nesile aktarılıyor.

Hatay'ın İskenderun ilçesine bağlı Su Çıkağı köyünde ramazan bayramında kadınlar tarafından hazırlanan bayram kömbeleri erkekler tarafından tandırda pişiriliyor.

İskenderun'a bağlı Su Çıkağı mahallesinde yüz yılı aşkın süredir yaşatılan bayram geleneğinde kadınların genç kızları ve gelinleri ile birlikte hazırladıkları bayram kömbeleri ailenin erkekleri tarafından mahalle halkının ortak kullandığı tandırlarda pişiriliyor.

Atadan dededen böyle gördüklerini belirten Mehmet Koca ben kendimi bildim bileli bayram kömbelerini kadınlarımız hazırlar biz erkeklerde pişiririz onlar yapamaz zor bir iş. Bu gelenek bize atamızdan kalma ben 65 yaşındayım ve bu geleneği halen yaşatıyoruz" dedi.

Yüz yılı aşkın süredir bu bayram kömbesi geleneğinin devam ettiğini belirten Fatma Koca ise "Çocuklarımıza bu geleneği aktarıyoruz. Komşularımızla birlikte her sene bayram kömbelerini hazırlıyoruz ve birlikte pişiriyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

İskenderun Hatay Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title