Haberler

Hatay'a Göç Dalgası

Güncelleme:

Türkiye'ye sığınan Suriyeliler için Hatay'da toplam 7 çadır kent kurulurken, sığınmacıların sayısı 15 bini geçti.

Suriye'deki olaylardan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeliler için Hatay'da toplam 7 çadır kent kurulurken, sığınmacıların sayısı 15 bini geçti.

Mevcut çadırların içerisine kurulan ek çadırlar dışında alternatif konaklama alanları da hazırlayan yetkililer, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde bir depoyu, oluşabilecek yeni bir göç dalgasında talepleri karşılamak için hazırlıyor. Yetkililer, tadilat ve tamir işlemlerinin sürdüğü ve yaklaşık 5 bin kişiyi barındıracak depo dışında, Hatay'ın Altınözü ve Yayladağı ilçelerinde de alternatif konaklama alanları arayışı içerisinde.

Konuyla ilgili konuşan Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, devletin verdiği olanaklarla her türlü sığınma taleplerini sayıya bakmaksızın karşılayabilecek kapasitede ve hazırlık içerisinde olduklarını belirtti.

Yeni gelen sığınmacılar için Yayladağı ilçesindeki çadır kentlerde barınan 850 kişinin kendi istekleriyle Gaziantep'e nakledildikleri belirten Vali Lekesiz, çadır kentlerde kalan Suriyelilerin, bir başka çadır kente veya bir başka ildeki barınma merkezlerine kendi istekleriyle nakledildiklerini, Suriyelilerin istekleri olmadan nakil işlerinin yapılmadığını söyledi.

Oluşabilecek yeni göç dalgası halinde sığınma taleplerini karşılamak için Dışişleri Bakanlığı, Türk Kızılayı ve Hatay Valiliği olarak hazırlıkların sürdüğünü de ifade eden Vali Lekesiz, sığınma taleplerini karşılamak için mevcut çadır kentlerin içine ek çadırlar kurduklarını, bunun yanı sıra alternatif konaklama alanları arayışı ve hazırlığı içerisinde olduklarını dile getirdi.

TÜRK KIZILAYI GENEL BAŞKANI AHMET LÜTFİ AKAR HATAY'A GELİYOR

Bu arada, Suriyeli sığınmacıların konaklaması için Türk Kızılay'ının Hatay'daki çalışmalarını yerinde incelemek üzere Hatay'a gelecek olan Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, bugün konuyla ilgili olarak Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz ile bir araya gelecek. İkilinin olası bir göç dalgası halinde yapılması gerekenleri masaya yatıracağı tahmin ediliyor. - HATAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türk Kızılayı Yayladağı Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title