Haberler

Hastanelerde Dijital Bilgi Sistemi

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkan Yardımcısı Doç. Dr. İsmail Yılmaz, "Hekim reçete yazarken, hasta veya hekim tetkik isterken, 'Bu hasta gebe, bu hastaya tetkik istemeyin' diye uyarı veren bilgi sistemlerini kullanmak istiyoruz.

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkan Yardımcısı Doç. Dr. İsmail Yılmaz, "Hekim reçete yazarken, hasta veya hekim tetkik isterken, 'Bu hasta gebe, bu hastaya tetkik istemeyin' diye uyarı veren bilgi sistemlerini kullanmak istiyoruz." dedi.

Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu organizasyonunda, Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği desteğiyle bir otelde düzenlenen "Dijital Hastane Değerlendirme Toplantısı"nda konuşan Yılmaz, hasta güvenliğini önceleyen hastaneler yapmak istediklerini söyledi.

Kurumlara, hastanın sağlığını güvence altına alan bir dijitalleşmeyi getirmek istediklerini belirten yılmaz, şunları söyledi:

"Amacımız bu yoğun mesai içerisinde, profesyonel sağlık çalışanlarına teknolojinin yardımını sağlamak. Hekim reçete yazarken, hasta veya hekim tetkik isterken, 'Bu hasta gebe, bu hastaya tetkik istemeyin' diye uyarı veren bilgi sistemlerini kullanmak istiyoruz."

Yılmaz, Sağlık Bakanlığının, 13-14 yılda dijitalleşme konusunda gerekli altyapıyı sağladığını belirterek, "Altyapı hazır, bu bir zihniyet dönüşümü. Bir değişim yönetmeliğine ihtiyacımız var. Bu toplantı, bu değişim yönetiminin nasıl olacağının ipuçlarının verileceği bölgesel bir toplantı olacak." diye konuştu.

Dijitalleşme noktasında Avrupa'daki en iyi ülke olmak için yola çıktıklarını vurgulayan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Biz bunu, yıl sonunda Allah nasip ederse hep beraber sağlayacağız. Bize verilen hedefleri tutturmaya çalışacağız. Bu yolculukta yalnız değiliz. Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü bütün gücüyle bize destek veriyor."

Konuşmaların ardından konunun uzmanları tarafından sağlık yöneticilerine sunumlar yapıldı.

Toplantıya Yılmaz'ın yanı sıra Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Murat Çağlayan, çeşitli illerden hastane başhekimleri ve sağlık yöneticileri katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Sağlık Bakanlığı İsmail Yılmaz Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title