Haberler

Hastanedeki Tatbikat Gerçeğini Aratmadı

Ordu Boztepe Devlet Hastanesi'nde Yapılan Yangın, Sivil Savunma ve Kurtarma Tatbikatı Gerçeğini Aratmadı.

Ordu Boztepe Devlet Hastanesi'nde yapılan yangın, sivil savunma ve kurtarma tatbikatı gerçeğini aratmadı.

Kamu kurumlarının herhangi bir yangın, deprem ve doğal afet durumunda personelin hazır olması amacıyla Ordu Boztepe Devlet Hastanesi'nde tatbikat yapıldı. Tüm personelin katıldığı tatbikat önce hastane bahçesinde tahtaların tutuşturulmasıyla başladı. Hastane personelinin binadan tahliyesiyle devam eden yangın tatbikatında itfaiye ekipleri gerekli müdahaleyi yaparak yangını söndürdü. İkinci etapta yine itfaiye ekipleri hastanenin en üst katından yaralı kurtarma çalışması yaptı. Hastane personelinde katıldığı kurtarma tatbikatında yaralılar 112 acil servis ambulanslarıyla başka hastanelere sevk edildi. Daha sonra itfaiye görevlileri tarafından yangın çeşitleri ve söndürme teknikleri konusunda hastane personeline teorik bilgiler verilerek söndürme teknikleri gösterildi. Teker teker yangın tüplerini kullanan hastane personeli çeşitli yangın türlerini nasıl söndürecekleri uygulamalı olarak gördüler.

Tatbikat sonrası bir açıklama yapan Ordu Boztepe Devlet Hastanesi Müdür Yardımcısı Adem Bayraktar, istenmeyecek durumların yaşanması halinde tüm personelin hazırlıklı olması için böyle bir tatbikat yaptıklarını söyledi. Hiçbir terslik yaşanmadan tatbikatı başarıyla tamamladıklarını belirten Bayraktar, hastane bünyesindeki sivil savunma, kurtarma ve yangın söndürme ekiplerinin tatbikatla birlikte hazır olduklarını gösterdiklerini kaydetti. Ordu Belediyesi İtfaiye Müdürü Cevdet Çağlar da, kamu kurumlarında bu tür tatbikat taleplerinin sürekli geldiğini belirterek, tüm ekip olarak her konuda yardımcı olduklarını söyledi.

(HA-SA) 24.06.2008 17:54 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title