Haberler

Hastanede "Yatak" Parası İstendiği İddiası

Kilisli SSK Emeklisi Diyaliz Hastası Ali Bozkurt, Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde Yatak Olmadığı Bahane Edilerek Kendisinden Gecelik 90 YTL Yatak Parası İstendiğini İddia Etti.

Kilisli SSK emeklisi diyaliz hastası Ali Bozkurt, Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde yatak olmadığı bahane edilerek kendisinden gecelik 90 YTL yatak parası istendiğini iddia etti.

Kilis'in Elbeyli ilçesinde yaşayan 9 yıllık evli SSK emeklisi diyaliz hastası Ali Bozkurt (57), Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne tedavi için gittiğini belirterek, "Ben diyaliz hastasıyım. Evde cihazla 6 saatte bir diyalize giriyorum. Ayda bir kez vurulmam gereken ilacı vurdurmaya gittim. Hemde hastaydım, tedavimi yaptırmak için Gaziantep'e üniversite hastanesine gittim. Burada bana boş yatak olmadığını söylediler. Bende benim sağlık güvencem var SSK emeklisiyim dedim.

Ama görevliler, buna aldırış etmeden bana 'Yatak yok' eğer hastanede yatmak istiyorsan 90 YTL gecelik para yatırırsan paralı özel yatağa yatırırız dediler. Benim maddi durumum yerinde değil dedim. Bana bu parayı ödeyemezsen evine gidersin dediler. Senet imzala dediler. Borçlandırmak istiyorlar. Ben hastayım eğer beni tedavi etmezseniz daha kötü olurum dememe karşın hastaneye yatırmadılar. Doktora benim ayda 540 YTL maaş aldığımı tedavim için kredi çektiğimi söyledim. Benim yatak parasını ödeyecek durumum

yok. İki çocuk var onlara zor bakıyorum dedim. Benim ayda bir kez hastaneye gitmem gerekiyor. Raporlu olduğum için tüm ilaçlarımı devlet veriyor. Aynı zamanda şeker hastasıyım. Ayaklarım ve ellerim şişmiş durumda" dedi.

Televizyonda yetkililer, "sağlık karneniz ile hastaneye gidin sizden ücret alınmayacak" demesine karşın kendisinden yatak parası istendiğini vurgulayan Bozkurt, "Ben doktorlara durumumu anlattım. Ama anlamadılar. Doktora sizi Başbakana, Cumhurbaşkanına, Sağlık Bakanına şikayet ederim dedim. Bana bildiğin yere gidebilirsin diyorlar. Bende şeker hastalığı var. Kalp yetersizliği var. Diyalize giriyorum. Kandaki üre yükseldiği zaman kanda zehirlenme yapıyor. Bu nedenle tedavi olmamız gerekiyor. Sayın

Başbakan'dan ve Sağlık Bakanından yardım bekliyorum" diye konuştu.

Ali Bozkurt'un eşi Şükran Bozkurt ise eşinin tek başına yürüyecek hali bile olmadığını vurgulayarak, "Eşim yalnız başına yürüyemiyor. İhtiyaçlarını karşılayamıyor. Ben yardım ediyorum. Maddi durumumuz yerinde değil, ayda 540 YTL maaş alıyoruz. Eşim ameliyat olduğunda çok masrafımız oldu. Kredi çektik. Ayda 250 YTL ödüyoruz. 100 YTL ev kirası ödüyoruz. Geriye kalan para ile geçinemiyoruz. Çocuklarıma süt alamıyoruz. Bez alamıyoruz. Hastaneye gidiyoruz. Bizden para istiyorlar. Ne yapacağımızı şaşırdık.

Eşimin tedavisinin yapılmasını istiyorum. Sayın Başbakandan yardım bekliyoruz" dedi.

Bozkurt çiftçinin 100 YTL vererek oturduğu evin tuvaletinin kapısı bulunmuyor. Soğuktan korunmak için evlerin pencerelerine naylon çeken ailenin oturduğu evin fiziki durumunun uygun olmadığı dikkat çekiyor.

Bu arada, Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi yetkilileri ise iddiaların asılsız olduğunu, hastadan fark istenmiş olabileceğini belirttiler. Diyaliz hastalarının zaten yatarak tedavi edilmediklerini kaydeden hastane yetkilileri, hastanın farklı durumlarının bulunmasından dolayı yatırılmak istendiğini, istenilen paranın da Maliye Bakanlığı'nın kabul ettiği 4. sınıf yatak farkından kaynaklandığını ifade ettiler.

(MAD-OÇ-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti? Fenerbahçe Olympiakos maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) FB Olympiakos maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! FB Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru! UEFA ülke puanı sıralaması! (GÜNCEL) 19 Nisan Türkiye güncel ülke puanı sıralamasında kaçıncı sırada?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title