Haberler

Hastanede Deprem ve Yangın Tatbikatı

Manisa Devlet Hastanesinin bahçesinde afet kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinin desteğiyle deprem ve yangın tatbikatı yapıldı.

Manisa Devlet Hastanesinin bahçesinde afet kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinin desteğiyle deprem ve yangın tatbikatı yapıldı.

Tatbikat ilgili bilgi veren İl Sağlık Müdürü Dr. Ziya Tay, afet ve olağanüstü durumlara kurumların hazırlıklı olabilmesinin yapılan eğitim ve tatbikatlarla mümkün olacağını söyledi.

Sağlık Bakanlığı'nın hastanelerin afet ve olağanüstü durumlara hazırlık amacıyla yılda en az bir kez tatbikat yapmasını istediğini dile getiren Dr. Tay,

"Manisa Devlet Hastanesi de böyle bir tatbikatı gerçekleştirdi. Bu tatbikatlarda personelimiz olağanüstü durumlarda nasıl davranacaklarını, nasıl hareket edeceklerini denemiş ve test etmiş oluyorlar. Ayrıca bu durumlarda bir çok kurumun da işbirliği gerekiyor. Kurumlar arası işbirliğinin de uygulama ile görüldüğü bir tatbikat oluyor" dedi.

Dr. Tay, tatbikata İl Acil Afet Durum Müdürlüğü, TRAC (Telsiz ve Radyo Amatörleri Cemiyeti) Manisa Şubesi, Manisa Belediyesi İtfaiyesi ile Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) ile hastanenin yaklaşık 100 personelinin katıldığını söyledi.

Dr. Tay, "Afet durumunda nasıl hareket edileceğini uygulama ile gösterdiler. Başarılı bir tatbikat oldu. Bu tatbikatlar ile istenmeyen olağanüstü bir durum ile karşılaştığımızda daha hızlı, daha doğru ve daha faydalı şekilde müdahale etme imkanına kavuşmuş oluyoruz. Bu kadar geniş kapsamlı tatbikat ilimizde ilk kez yapılıyor" diye konuştu.

Manisa Devlet Hastanesi Başhekim vekili Dr. Ünal Dökücü ise tatbikat senaryosunun 6 şiddetinde meydana gelen deprem nedeniyle binada hasar olduğu bilgisi üzerine alınan raporlara göre 2 ve 3. Basamak Yoğun Bakım ile Nöroloji Kliniklerinin boşaltılması olduğunu söyledi.

Senaryoyu anlatan Başhekim vekili Dökücü, şöyle konuştu:

"Gerekli güvenlik tedbirlerinin alınması ile birlikte hastane personeli boşaltma işlemine başlıyor. Hastalar arka bahçede yer alan sahra çadırına personel refakatinde taşınıyor. Bu sırada trafo binasında çıkan yangın personel tarafından söndürülüyor. Hastaların sahra çadırında tedavisi sürerken bir hasta başka bir merkeze sevk ediliyor. Acil yardım ambulansı ile hastaneye ulaşan hasta Afet Çadırına kabul ediliyor. Afet çadırında hastaların triajı yapılarak, bakımı sürerken tatbikat sona eriyor."

Hastane personelinin her yıl afet planı ve acil durumlar için eğitim aldığını hatırlatan Başhekim vekili Dökücü, yılda bir kez yangın tatbikatı yapıldığını, ancak hastane boşaltmaya yönelik tatbikatın ilk kez gerçekleştirildiğini vurguladı.

- MANİSA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title