Haberler

Hastane Yönetimi Fetö Şüphelilerinin Görüntülenmesini Engellemeye Çalıştı

Afyonkarahisar’da, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında gözaltına alınan 15 şüpheliyi, adliyeye sevkleriöncesinde çıkarıldıkları Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’ndeki görüntülemek isteyen İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabiri, hastanede başhekiminden talimat geldiği gerekçesi...

Afyonkarahisar'da, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında gözaltına alınan 15 şüpheliyi, adliyeye sevkleriöncesinde çıkarıldıkları Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'ndeki görüntülemek isteyen İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabiri, hastanede başhekiminden talimat geldiği gerekçesi ile güvenlik görevlileri tarafından engellenmeye çalışıldı..

Kentte yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında aralarında çok sayıda kadınında bulunduğu 15 sanık adliyeye sevk edildi. Şahıslar adliyeye sevk öncesinde Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildiler. Geniş güvenlik önlemleri altında kelepçelenerek sağlık kontrolüne getiren şahısların hastaneye girişlerini görüntülemek isteyen İHA kameramanları hastane güvenlik görevlileri tarafından engellendi. İsminin İsmail Uluçay olduğu belirlenen güvenlik görevlisi İHA kameramanına "görüntü çekilmesi için hastane yönetiminden izin alınması" gerektiğini söyledi.

"Engelleme talimatının Başhekim Dr. Hazım Bozca'dan geldiği iddia edildi"

Görüntü alınmasının engellendiği olay sonrasında ise şöyle gelişti:

Kameraman ise güvenlik görevlisine hastane bahçesinin kamuya açık bir alan olduğu için izne tabi olmadığını çünkü hastane binası içerisinden görüntü almadıklarını ifade etti. Ancak durumun kendisine anlatılmasına rağmen Uluçay, görüntü alınmaması konusunda ısrarcı davranarak elinde sabit hatlı telefondan hastane yöneticisi Mustafa Yılmaz'ı aradı. Bu defa İHA kameramanı telefonun diğer ucunda ki Yılmaz'a, çalıştığı medya kuruluşunu ve ismini söyleyerek sağlık kontrolünden geçirilen kişilerin FETÖ sanıkları olduğunu ve bahçeden görüntü alabileceklerini anlatmaya çalıştı. İHA kameramanı durumu yöneticilere aktarmasını istediği Yılmaz'dan cevap olarak ise şu ifadeleri aldı:

"Çekim için hastane yönetiminden izin almanız gerekiyor maalesef hastane bahçesi kamu alanı. Hastane yöneticimizle görüşün arkadaşlarda zor durumda kalmasın. Ben de biliyorum FETÖ zanlıları olduğunu şu an da kamusal bir alandasınız, hastane yönetici ile görüşürseniz iyi olur diyorum. Ben görüştüm kabul etmedi. Genel Sekreter bey ve Mehmet Duran izinde Dr. Hazım Bozca ile görüştüm o da kabul etmiyor."

"Ben yönetici izin vermezse çekimi yaptırmam"

İHA kameramanı bizim yerimize siz görüşüp durumun hassasiyetini söyler misiniz talebinide geri çeviren Yılmaz, telefonu kameramanın suratına kapattı. Güvenlik görevlisi Uluçınar ise İHA kameramanına, "Ben yönetici izin vermezse çekimi yaptırmam. Benim görevim burada görevimi yapmak" demesi ise dikkatlerden kaçmadı.

Engellemelere rağmen İHA kameramanı FETÖ sanıklarının içeriye girmelerini çekemese de dışarıya çıkışlarını çekmeyi başararak haberini yaptı. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

İhlas Haber Ajansı 3.Sayfa Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title