Haberler

Hastalığı Yüzünden 37 Yaşında 38 Çocuk Sahibi Oldu

Güncelleme:

Uganda'da yaşayan bir kadın 37 yaşında, 38 çocuk sahibi. 12 yaşında zorla evlendirilen kadın, bir genetik hastalık sebebiyle sürekli çoklu doğum yapıyor.

Uganda'da yaşayan Mariam Nabatanzi isimli kadın 1993 yılında evlendi. Bugün 37 yaşında olan Nabatanzi'nin tam 38 çocuğu var.

EN KÜÇÜĞÜ 4 AYLIK, EN BÜYÜĞÜ 23 YAŞINDA

Ugandalı kadın öocuk sayısı yaşına oranlandığından ilginç bir rekorun sahibi. Çocuklarının en büyüğü 23 yaşında, en küçüğü ise 4 aylık. 12 yaşındayken evlendirilen kadının, 10 kızı, 27 oğlu bulunuyor.

ZORLA EVLENDİRMİŞLER

Evlendirileceğinden haberi bile olmayan Nabatanzi, "İnsanlar eve geldi ve babama bazı hediyeler getirdi. Ayrılırlarken teyzem için geldiklerini düşünmüştüm ama babam beni adama verdi" diyor.

SEBEBİ BİR HASTALIK

Kadının 6 ikizi, 4 üçüzü, 3 dördüzü var. Mulago Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Jinekoloji Anabilim Dalı Kadın Doğum Uzmanı ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Charles Kiggundu, kadında hiper-ovulate yani fazla yumurta salınımı anlamına gelen bir genetik yatkınlık olduğunu söylüyor. BU durum kadının çoklu doğumlar yapmasına neden oluyor.

KOCASI ORTALARDA YOK

Kadının hastalığının ölümüme sebep olabileceği ifade edildi. Vücudu aşırı yumurta üreten kadın, daha fazla doğum yapmamak için sonunda doktora gidebilmiş ve rahmini aldırmış. Evliliği boyunca sürekli işkence gördüğünü de söyleyen Nabatanzi, kocasının bir kaç gün eve gelip sonra uzun süre ortadan kaybolduğunu ve kendisinin çocuklara hem annelik hem babalık yaptığını söylüyor.

Kaynak: Haberler.Com / Dünya

Komik - İlginç Sağlık Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (13)

bekar ve yaşlı:

Böyle bi hanımda bana lazım.

4
6
yanıtYanıtla
Selcuk:

Yalan haber 6 tane ikiz 12 4 tane 3 üz 12 3 tane 4 üz 12 toplam 36 Yapar siz 38 demişsiniz haberi nile

4
1
yanıtYanıtla
Misafir:

2 tane de tek cocuklari olabilecegi gelmedi mi akliniza keza haberin farkli yerlerde ki iceriginde bu bilgi yeraliyor da.

yanıt1
yanıt0
Yasko:

36 çocuk yapıyor haber 38 ilginç ikisi Yok

1
2
yanıtYanıtla
Ced:

Harbi çocuklardan 2 si yok

yanıt0
yanıt2
karıştırmayın orasını:

:)

yanıt1
yanıt0
Uşak''lı Nusret:

Doğum kontrol hapı gönderelim bunlara yoksa nüfus patlaması olacak :)

1
0
yanıtYanıtla
Kurtciho:

Kadına bak be 27 oğlum olsa çete kurarım yürü beee...

0
0
yanıtYanıtla
Eses:

İkisi demek ki tek doğmuş haberi yapanda yazmaya gerek görmemiş yalnız 10 kız 27 erkek diyo onda sıkıntı

0
0
yanıtYanıtla
NuriAlçoOperasyonMüziğiKornası:

Sıcak iklim kuşaklarında budurum sıklıkla yaşanabilir. İnsanın ekonomik durumu elverişli değilse çokzor bir durum olsa gerek bu hadise gibi niceleri var dünyada.

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title