Haberler

Hastalara Hasta Hakları Eğitimi Verildi

Sağlık Bakanlığı Tarafından Başlatılan Toplumu Bilinçlendirme Eğitimi Projesi Kapsamında, Denizli Devlet Hastanesi'nde Hasta ve Hasta Yakınlarına Yönelik Hasta Hakları Eğitimi Verildi.

Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan toplumu bilinçlendirme eğitimi projesi kapsamında, Denizli Devlet Hastanesi'nde hasta ve hasta yakınlarına yönelik hasta hakları eğitimi verildi.

Denizli Devlet Hastanesi'nde görevli hemşire Fatma Kalkan tarafından verilen eğitimde, hak ihlaline uğrayan hastaların başvuru süreçleri ve problem çözüm süreci ile ilgili bilgi, hasta ve sağlık çalışanı arasında kaliteli iletişimin sağlanabilmesi için aktif dinlemenin ve iyi bir dinleyici olmanın kişiye kazanımları anlatıldı. Toplumu hasta hakları konusunda bilinçlendirerek, hakların ve sorumlulukların ne olduğunu, hak ihlalinde nerelere başvurulması gerektiği ve bireylerin uygulamaya aktif katılımını sağlanmak amacıyla düzenlenen programda konuşan Fatma Kalkan, "Hak ihlaline uğrayan hastalar, bilgisayar üzerinden www.saglik.gov.tr adresinden, Alo184 sabit hattından ve hastanelerdeki hasta hakları birimlerinden şikayet başvurularını gerçekleştirebilirler" dedi. Hastaların belli sorumluluklarının olduğunu da belirten, Kalkan, "Hastalar doktorlarına güvenmeliler, tedavilerini düzenli uygulamalılar ve hastane kurallarına uygulamalıdırlar. Böylelikle hastaların teşhis ve tedavileri daha sağlıklı ve kısa bir süre içerisinde gerçekleşecektir" dedi.

(AV-SÇ-Y)

09.07.2007 16:38 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title