Haberler

Hastalara Evlerinde Muayene Hizmeti

Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi Tarafından Hazırlanan 'Yürüyen Hastane' Projesi Kapsamında Hastalar Evlerinde Muayene Edilmeye Başlandı. Hastane Müdürü Enes Sezgin, "Tam Donanımlı Minibüsümüzde Bulunan Sağlık Ekibimiz Mahallelere Giderek Hastaları Evlerinde Muayene Ediyor" Dedi.

ESKİŞEHİR Yunus Emre Devlet Hastanesi tarafından hazırlanan ‘Yürüyen Hastane’ projesi kapsamında hastalar evlerinde muayene edilmeye başlandı. Hastane Müdürü Enes Sezgin, “Tam donanımlı minibüsümüzde bulunan sağlık ekibimiz mahallelere giderek hastaları evlerinde muayene ediyor” dedi.

Yunus Emre Devlet Hastanesi Müdürü Enes Sezgin, proje kapsamında tam donanımlı bir minibüste bulunan sağlık ekibinin yatalak ve maddi durumları iyi olmayan hastaları evlerinde muayene ettiğini söyledi. Sezgin, uygulamaya ilk olarak Eskişehir'in kenar semtlerinden olan Fevzi Çakmak Mahallesi'nde başladıklarını belirterek, “Bu mahalleyi pilot bölge seçtik. Mahalle muhtarı aracılığıyla yatalak, fiziksel engelli ve hastaneye geliş-gidişte yol parası bulamayan hasta olan yoksulları belirledik. Bu bölgede 60 hasta tesbiti yaptık” dedi.

Hastane Müdürü Enes Sezgin, üzerinde ‘Yürüyen Hastane’ yazılı olan tam donanımlı minibüste bir pratisyen hekim, bir hemşire, bir sosyal hizmetler uzmanı ile bir de halkla ilişkiler görevlisinin bulunduğunu söyledi. Sezgin, hazırladıkları proje hakkında şu bilgileri verdi:

“Yürüyen hastane projesi kapsamında tam teçhizatlı aracımız ile daha önceden randevu alarak tespitini yaptığımız evlere gidiyoruz. Evlerinde bu hizmetten yararlanacak vatandaşlarımız içinden, yaşları hayli ilerlemiş, sağlık durumları çok kötü, özellikle yatalak olanlar ve ekonomik açıdan yoksul vatandaşlarımıza öncelikli veriyoruz. Evlerinde ihtiyaçları karşılanan vatandaşların içerisinde daha kapsamlı tedaviye ihtiyacı olduğu tespit edilen hastalarımız, yine projemiz kapsamında ambulans ile hastaneye getirilerek tedavisine burada devam edilecektir. Muayeneleri yapılan hastalara evlerinde reçetelerine ilaçları da yazılıyor.”

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title