Haberler

Hastalara Çağrı Merkezleriyle Randevu Sistemi

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 60. Hükümet Döneminde Sağlıkta Büyük Atılımların Gerçekleştirileceğini Belirtti, 'Çağrı Merkezleriyle Hastanelerde Randevu Sistemini Hayata Geçireceğiz' Dedi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 60. hükümet döneminde sağlıkta büyük atılımların gerçekleştirileceğini belirterek, ''Ankara, İstanbul, İzmir ve Erzurum'da kuracağımız çağrı merkezleriyle hastanelerde randevu sistemini hayata geçireceğiz'' dedi.

Akdağ, hastası için randevu almak isteyenlerin çağrı merkezini arayacağını ve burada görevlendirecek tıbbı teknisyenin vatandaşı yönlendireceğini, hangi hastaneye ve polikliniğe gitmesi gerektiğini söyleyeceğini ve randevu saati vereceğini belirtti.

Akdağ, randevunun T.C. kimlik numaralarıyla alınacağını belirterek, gereksiz sorgulamayı da böylece ortadan kaldıracaklarını kaydetti.

Aile hekimliği sisteminin tüm Türkiye'de uygulamaya geçirilmesi için çalıştıklarını da dile getiren Akdağ, bugüne dek sistemin yalnızca 12 ilde uygulanabildiğini, gelecek yılın ilk 3 ayına dek de 22 ilde uygulanacağını anlattı. Akdağ, sağlık binalarının yenileneceğini de söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title