Haberler

Hasta, Yaşlı ve Engelli Vatandaşlar Sandıklara Ambulanslarla Taşındı

Hasta, yaşlı ve engelli vatandaşlar sandıklara ambulanslarla taşındıOy kullanmaya sedye ile geldi ARTVİN - Artvin'in Borçka ilçesinde 83 yaşındaki Asiye Atmaca tedavi gördüğü hastaneden ambulansla alınarak sedye üzerinde sandık başına götürülerek oyunu kullandı.

Hasta, yaşlı ve engelli vatandaşlar sandıklara ambulanslarla taşındı

Oy kullanmaya sedye ile geldi

ARTVİN - Artvin'in Borçka ilçesinde 83 yaşındaki Asiye Atmaca tedavi gördüğü hastaneden ambulansla alınarak sedye üzerinde sandık başına götürülerek oyunu kullandı.

Rahatsızlığı nedeniyle ilçe devlet hastanesinde tedavi gören 83 yaşındaki Asiye Atmaca ısrarla oy kullanmak isteyince ambulansla hastaneden alınarak oy kullanacağı Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu'na getirildi. Ambulanstan alınarak sedye üzerinde sandık başına sağlık görevlileri ve yakınlarının yardımı ile getirilen Atmaca oyunu kullandıktan sonra tekrar sedye ile ambulansa konularak hastaneye götürüldü.

Oy kullanacağı okula ambulansla getirildi

BURSA - Bursa'da sandığa kendi imkanlarıyla gidemeyen vatandaşlar, ambulanslarla okullara götürülerek oy kullanılması sağlandı.

Sabahın erken saatlerinde vatandaşlar oy kullanacakları okullara gitmek için yollara düştü. Sandığa gitmek isteyip de evden çıkamayanlar ise evden sağlık hizmetleri personeli yardımı ile okullara taşındı. Bursa'nın İnegöl ilçesinde ikamet eden Kadir Ferik, oy kullanacağı okula sağlık personelinin eşiğinde oy kullanmaya gitti.

Oyunu kullanan Ferik, "Allah herkesten razı olsun. Vatandaşlık görevimizi yerine getirdik. Geçirdiğimiz bir kazadan dolayı gelme imkanımız yoktu. Arkadaşlara bilgi verdik. Onlarda gelip bizleri aldı. Seçimlerin ülkemize hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

Ambulansla Sandık Başına Gittiler

NİĞDE - Niğde'de hastanede yatarak tedavi gören hastalar oy kullanacakları yerlere ambulansla götürüldü.

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yatarak tedavi gören ve oy kullanmak isteyen vatandaşlar için ambulans ve hastane araçları tahsis edildi.

Yürüyebilen hastalar, İl Sağlık Müdürlüğüne ait araçlarla oy kullanacakları yere ulaştırıldı. Yatarak tedavi gören hastalar ise yataklarından sedyeyle alınarak ambulansla taşındı.

Sedye ya da tekerlekli sandalyeyle hastaları sandığın başına kadar götürüp oy kullanmasını sağlayan sağlık personeli, hastaları ambulansla tekrar hastaneye getirdi. Niğde'de yüzde 95 engelli olan 68 yaşındaki Hasan Gökalp, ambulansla Mevlana ortaokuluna getirilerek oy kullandırıldı.

İl Sağlık Müdürlüğü, Niğde'de toplamda hastanede yada evde hasta olan 130 seçmeni taşıdıkları bildirildi.

Engelli seçmenler sandığa taşındı

Oy kullanabilmeleri için evden okula servisle götürüldüler

ESKİŞEHİR - Eskişehir'de vatandaşlık görevini yerine getirmek isteyen engelli vatandaşlar, İl Sağlık Müdürlüğü Engelli Birimi tarafından evlerinden alınıp servislerle taşınarak oy kullanmaları sağlandı.

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde oy kullanımı aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda, oy kullanmak isteyen, ancak yatağa bağlı olan engelli vatandaşlar için Eskişehir Sağlık Müdürlüğü Engelli Birimi ekipleri harekete geçti. Daha önceden adresleri belirlenen engelli vatandaşlar için İl Sağlık Müdürlüğü'nün engelli servisleri görevlendirildi. Toplam 25 engelli birey, Engelli Birimi ekiplerince evlerinden paletli kombinasyon sedye ile alınarak oy kullanacakları okula götürüldü. Vatandaşlık görevlerini yerine getiren engelliler, oy kullanma işlemleri bittikten sonra da aynı titizlikle evlerine bırakıldı.

"Eskişehir'de 3 tane ambulans vardı ama şimdi bir telefonla işi bağlıyorum"

İl Sağlık Müdürlüğü Engelli Birimince evinden alınarak Turgut Reis Endüstri Meslek Lisesi 1290 numaralı sandıkta oy kullanan 54 yaşındaki yürüme engelli Sami Dönertaş, gerçekleştirilen hizmet hakkında konuştu. Dönertaş, "Geldik oyumuzu kullandık. Herkes görevini dört dörtlük yerine getirdi. Yerel seçimlerin Türkiye'de hayırlara vesile olmasını diliyorum. Ben 54 yaşındayım. Eskişehir'de 3 tane ambulans vardı bugüne kadar. Ama şimdi bir telefonla işi bağlıyorum. Herkese teşekkür ederim. Allah devletimize zeval vermesin" dedi.

70 yaşındaki kadın oy kullanmaya ambulansla geldi

TEKİRDAĞ - Mahalli İdareler Genel Seçimleri kapsamında yurt genelinde olduğu gibi Çorlu'da seçmenler saat 08: 00'den itibaren oy kullanacakları sandıklara giderek vatandaşlık görevlerini yerine getirdi.

2'si gezici toplam 568 sandığın kurulduğu Çorlu'da vatandaşların oy verme haklarını kullanmaları için sağlık ekipleri de adeta seferber oldu.

Çorlu genelinde hastanelerde ya da evlerinde tedavileri süren toplam 7 hasta 112 Acil Servis ekiplerince oy kullanacakları okullara taşındı.

Bu hastalardan biri de 70 yaşındaki Ayşe Kayın'dı. Yaşlı kadın evinden ambulansla alınarak oy kullanacağı Çorlu Atakent Ortaokulu'na getirildi. Burada 1548 numaralı sandıkta oyunu kullanan yaşlı kadın yine sağlık ekiplerini yardımıyla ambulansa alınarak evine götürüldü.

Hastalar, ambulansla sandık başına taşındı

Ambulanslar, hastaların oy kullanması için seferber oldu

MUŞ - Muş'ta Evde Sağlık Hizmetleri kapsamında tedavi gören hastalar, ekipler tarafından ambulanslarla evlerinden alınarak sandık başına götürüldü.

Muş Devlet Hastanesi 'Evde Sağlık Hizmetleri' uygulaması kapsamında tedavi gören hastaları oy kullanmaları için ambulanslarla evlerinden alarak vatandaşlık görevlerini yerlerine getirmeleri için çalışıyor. Ekipler, Kale Mahallesi TOKİ evlerinde ikamet eden 87 yaşındaki Teyfik Rençber'i oy kullanması için Tevfik Sırrı Gür İlkokuluna taşıdı. 1043 nolu sandıkta oyunu kullanan Teyfik Rençber, sağlık ekipleri tarafından evine bırakıldı. Gazetecilere açıklamalarda bulunan 87 yaşındaki Teyfik Rençber, ambulans yardımı ile oyunu kullandığını ifade ederek, "Ambulansla gittim oyumu kullandım yeniden ambulansla eve geldim. Allah, devletimizden razı olsun. Allah, kimseyi devletsiz bırakmasın" dedi.

Muş Devlet Hastanesi Evde Sağlık Hizmetleri Doktoru Arif Türkermen, "Bugün Tevfik Rençber ismindeki 87 yaşındaki erkek hastamız kalp hastasıydı. Hastamız yürüme güçlüğü çekiyordu. Ambulansla, hastamızın oy kullanması için okula götürdük. Hastamız oyunu kullandı. Bu hastamızla beraber bugün toplamda 20 hastanın oy kullanması için ulaşımlarını sağladık." ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Genel Haberler

Bakmadan Geçme

24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan! Resmi Gazete bugün (24 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 24 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 24 Nisan dün gece deprem mi oldu? ZTK Ankaragücü- Beşiktaş maçı kaç kaç bitti? Maçı kim kazandı? Rövanş maçı ne zaman oynanacak? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? Açıklama yaptılar mı? Kameralara yakalanan çiftten açıklama geldi mi? DEM Parti kapatılacak mı? Bakan Tunç konu ile ilgili ne söyledi? İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri kim oldu? Fikri Doğan kimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title