Haberler

Hasta ve Hasta Yakınları Haklarını Aramıyor

Adıyaman'da 2 Yıldan Beri Faaliyette Olan Hasta ve Hasta Yakınları Derneği'ne (Hayad) Toplam 22 Hak İhlali Müracaatının Yapıldığı Bildirildi.

Adıyaman'da 2 yıldan beri faaliyette olan Hasta ve Hasta Yakınları Derneği'ne (HAYAD) toplam 22 hak ihlali müracaatının yapıldığı bildirildi.

HAYAD Başkanı Yusuf Babar, hasta ve hasta yakınlarının sağlık alanında faaliyet gösteren birimlerde uğradığı haksızlığı sinelerine çektiklerini ve haklarını aramadıklarını kaydetti. 650 bin nüfusa sahip Adıyaman'da hasta ve hasta hakları ihlallerinin kendilerine yapılan müracaattan çok daha fazla olduğunu fakat vatandaşın şikayetten kaçındığını kaydeden Yusuf Babar, "2 yıl gibi uzun bir zamanda 650 bin nüfuslu Adıyaman'dan toplam 22 hasta hakkı ihlali yaşandığına dair şikayet dilekçesi geldi. Hastanelerde oluşturulan hasta hakları birimi kurul toplantılarında bu müracaatlardan 4 tanesi hasta ve hasta yakınlarının lehine sonuçlandı. Diğerleri ise kurum lehine sonuçlandı. Adıyaman'da üç devlet hastanesinde yapılan tüm hasta hakları toplantılarına katılıyoruz. Bu toplantılarda hastane yönetimine bazı uyarılarda bulunarak, hasta ve hasta yakınlarının durumlarının iyileştirilmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Vatandaşlarımız sağlık kuruluşlarından veya çalışanlarından dolayı şikayetlerini iletebilirler. Vatandaşlar haklarını arama yönünde uğraş vermiyorlar. Derneğimize müracaat etmeleri ve şikayetlerini dile getirmelerini bekliyoruz" dedi.

(AA-ST-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title