Haberler

Hasibe Erkoç'un Anne ve Babası Kızlarının Başarısından Gurur Duyuyor

Dünya Bayanlar Boks Şampiyonu Hasibe Erkoç'un Tokat'ta Yaşayan Anne ve Babası, Kızlarının Başarısından Ötürü Gurur Duyduklarını Belirterek, "Hedefi Dünya Şampiyonluğu'ydu. Bu Seviyeye Gelmek İçin Çok Azmetti ve Başardı. Dünya Şampiyonluğu'na Ulaştığı Zaman Boksu Bırakacağını Söylüyordu" Dediler.h...

Dünya Bayanlar Boks Şampiyonu Hasibe Erkoç`un Tokat`ta yaşayan anne ve babası, kızlarının başarısından ötürü gurur duyduklarını belirterek, ¨Hedefi Dünya Şampiyonluğu`ydu. Bu seviyeye gelmek için çok azmetti ve başardı. Dünya Şampiyonluğu`na ulaştığı zaman boksu bırakacağını söylüyordu¨ dediler.

Hindistan`ın başkenti Yeni Delhi`de düzenlenen 4. Dünya Bayanlar Boks Şampiyonası`nda altın madalya alarak, ¨İlk Bayan Dünya Boks Şampiyonu Türk¨ olarak adını tarihe yazdıran Hasibe Erkoç`un anne ve babası, kızlarıyla gurur duyduklarını belirttiler. Karşıyaka mahallesinde ikamet eden Muhsin ve Emine Özer çifti, kızları Hasibe`nin 15 yıldır Dünya Şampiyonluğu`nu hedeflediğini, bunun için çok sıkıntılar çektiğini söylediler.

Kızının şampiyon olmasını sevinç gözyaşlarıyla karşıladığını belirten baba Muhsin Özer, ¨Hasibe tekvando ile spora başladı. Daha sonra kickboks yaptı. Ayağında geçirdiği bir sakatlık sonrası 1991 yılında boksa başladı. Futbol dışında spor branşlarına fazla önem verilmediği için çok sıkıntılar yaşadı, ama hiç vazgeçmedi. Hedeflediği Dünya Şampiyonluğu`na sonunda ulaştı. Bize ve ülkemize büyük bir gurur yaşattı¨ dedi.

Anne Emine Özer ise, kızının rahatsızlığı nedeniyle çok üzldüğünü belirterek, ¨Hasibe son günlerde grip olmuş ve bu durumda maçlara çıktı. Önce sağlığı sonrasında şampiyonluğuna engel olması yönünden çok endişelendirdi. Dört gündür hiç uyumadık. Kızımız için hep dua ettik. Dünya Şampiyonluğu sonrası boksu bırakacağını söylemişti, ama şimdiki düşüncesi nedir bilmiyoruz¨ diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title