Haberler

Turistler, Kivi Hasadına Katılmak İçin Antalya'ya Akın Ediyor

Güncelleme:

Antalya Gazipaşa'da başlayan kivi hasadına turistler büyük ilgi gösteriyor. Memur emeklisi Cemil Cılız, turistleri kivi bahçesinde misafir ederek turizme büyük katkı sağlıyor.

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde başlayan kivi hasadına turistler büyük ilgi gösteriyor. Memurluktan emekli olduktan sonra Çörüş mahallesinde bulunan ailesinden kalma araziyi kivi bahçesine çeviren Cemil Cılız, hafta sonları bahçesinde turist ve misafir ağırlıyor.

KOVALARLA KİVİ TOPLUYORLAR

Olgunlaşan kivileri hasat eden üretici Cemil Cılız'ın Danimarkalı, Avustralya ve Almanyalı turistlerden oluşan misafirleri vardı. Yaklaşık 20 kişilik turist kafilesi önce bahçede yer alan etnik ürünleri inceledi. Bahçede kahvaltı yapan turistler daha sonra hasada katıldı. Ellerine kovaları alan ve bahçede kivi toplayan turistlerin mutluluğu gözlerinden okunuyordu.

Avustralyalı Bitten Pedersen daha önce hiç kivi parkına gelmediğini belirterek, "Burada yaptıkları iş çok değerli, yaptıkları işle ilgili bilgi aldık. Çok beğendim. Daha önce hiç bu kadar taze kiviye dokunmamıştım" dedi.

"DAHA ÖNCE KİVİ BAHÇESİ GÖRMEMİŞTİM"

Danimarkalı Dyvelce Jaspers de daha önce hiç kivi bahçesi görmediğini belirterek, "Burada olmak çok heyecan verici bir tecrübe oldu. Burada olmakta çok mutluyum. Ülkem Danimarka'da kivi ağacı yok. Biz kiviyi marketlerden alırız. Onlarda ham halde olur. Bu kadar lezzetli ve taze olmazlar" diye konuştu.

Danimarka'dan Türkiye'de bulunan evinde zaman zaman kalmaya geldiğini dile getiren Anders Hedelund ise kivi bahçesinde hasat yapmanın çok heyecan verici bir deneyim olduğunu söyledi. Daha önce hiç kivi ağacı görmediğini belirten Hedelund, kivinin ağaç üzerinde, yukarılarda yetişmesini ise çok ilginç bulduğunu dile getirdi.

"HAFTA SONU 500 KİŞİ BAHÇEYİ ZİYARET EDİYOR"

Turizmin sadece deniz, kum ve güneşten ibaret olmadığını göstermek için tarım, kültür ve turizmin bir arada yaşandığı bir ortam oluşturmak istediğini belirten işletme sahibi Cemil Cılız ise "Tesislerde gelen misafirlerimiz oldukça memnun kalıyor. Hasat zamanı büyük rağbet görüyoruz. Bazı misafirler kurduğumuz çadırlarda kalıyor. Yaz sezonu haftasonu 500 kişi tesisimize giriş çıkış yapıyor. Yaklaşık 10 ton hasat yapıyoruz bu yıl. Seneye 12-15 ton hasat yapmayı umuyoruz. Kivi üretimi çok zor olmayan ama çok su isteyen bir ürün. Raf ömrü çok uzun. Kabuğu çok kalın. 2.5-3 liradan kilosunu veriyoruz. Çok değil ama yapacak bir şeyimiz yok. Gelen misafirlerimiz ise Hasada katılmak için yaz ayında rezerve yaptılar, hasada katılmak istediklerini belirttiler. Kendi istekleri üzerine bizler de onları hasada aldık ve kahvaltı ikram ettik" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Avustralya Danimarka Gazipaşa Antalya Turizm Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title