Haberler

Hasarlı Hastane Binası Boşaltılıyor

Bingöl'de 1 Mayıs 2003 Tarihinde Meydana Gelen Depremin Ardından Hasar Gören Genç İlçe Devlet Hastanesi 4 Yıl Aradan Sonra Boşaltılıyor.

Bingöl'de 1 Mayıs 2003 tarihinde meydana gelen depremin ardından hasar gören Genç İlçe Devlet Hastanesi 4 yıl aradan sonra boşaltılıyor.

Edinilen bilgiye göre, Genç Devlet Hastanesi binası, 2003 yılında meydana gelen depremde hasar görmüş, hasar tespit çalışmalarında orta hasarlı olduğu rapor edilmişti. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı teknik heyetinin verdiği orta hasarlı raporunun ardından hastane binasında 4 yıl sonra güçlendirme çalışmaları başlatıldı. Güçlendirme çalışmalarının yapılacağı hastane binasına boşaltılma kararı çıkarken, onarım bitene kadar hastanenin ilçede bulunan Anaokulu'nda hizmet vereceği belirtildi. Resmi

yazışmaların ardından hastane boşaltılarak yeni yerine taşınmaya başlandı. Anaokulu'na taşınan hastanenin sadece Acil Servis ile birlikte bazı polikliniklerinin hizmet vereceği, yatan hastaların kabul edilmeyeceği ve ameliyathane ile doğum servisinin onarım bitimine kadar kapalı olacağı bildirildi. Bu arada acil ameliyat gerektiren ve doğum servisine gelen hastaların Bingöl Devlet Hastanesi'ne gönderileceği belirtildi.

Öte yandan hastaneye devredilen Anaokulu'nda eğitimlerini sürdüren 40 öğrencinin ise başka okullara nakledilerek eğitimlerini sürdürecekleri açıklandı.

(MAA-MÇ-AKK-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title