Haberler

Hasanov, Sıga Konseyi Başkan Yardımcısı Seçildi

Türk Konseyi Genel Sekreteri Büyükelçi Ramil Hasanov, Sport Integrity Global Alliance (SIGA) Konseyi Başkan Yardımcısı seçildi.

Türk Konseyi Genel Sekreteri Büyükelçi Ramil Hasanov, Sport Integrity Global Alliance (SIGA) Konseyi Başkan Yardımcısı seçildi.

Konsey'den yapılan açıklamaya göre, SIGA Genel Kurulu, İtalya hükümet temsilcileri, çeşitli ülkelerin spor bakan yardımcıları ve dünya genelinden ilgili kurum, kuruluş ve uluslararası örgütlerden üst düzey isimlerin iştirakiyle Roma'da gerçekleştirildi. Toplantıda, Türk Konseyi'nin de kurucu üyeleri arasında yer aldığı SIGA'nın kurucu belgeleri, kurumsal yapısı ve gelecek projeksiyonu ele alındı.

Sporun birleştirici gücünün artırılması, sporda dürüstlük ve etik kodların korunması, fırsat eşitliğinin temini ile yolsuzluğun önlenmesi temel hedeflerine ulaşmak amacıyla kurulan SIGA'nın Genel Kurul toplantısı kapsamında ayrıca teşkilata Mastercard, Katar Airways gibi yeni üyeler kabul edildi.

Konseyde ayrıca bazı hükümet temsilcileri ile UNESCO, La Liga, Deloitte, MasterCard gibi uluslararası örgüt ve şirketler yer aldı.

Hasanov, başta SIGA Konsey Başkanı Franco Frattini, ICSS Başkanı Muhammed Hanzab ve SIGA Genel Koordinatörü Emanuel Medeiros olmak üzere birçok ikili görüşmede bulunarak, Türk Konseyi'nin gençlik ve spor konularında yürüttüğü faaliyetler hakkında bilgi verdi. SIGA kapsamında gelecek süreçte atılması muhtemel adımlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türk Konseyi'nin gençlik alanındaki aktif çalışmaları göz önünde bulundurularak, genel kurulda SIGA organları için yapılan seçimde Proje Direktörü Ali Çiviler, SIGA'nın "Youth Development and Protection" Daimi Komitesi üyeliğine seçildi.

Toplantı ve görüşmeler sırasında Genel Sekreter Hasanov'a, Çiviler ve Protokol Müdür Yardımcısı Araz Salmanov eşlik etti.

Genel Kurul'da oy birliğiyle SIGA Konseyi Başkan Yardımcılığı'na Ramil Hasanov seçildi.

SIGA Konseyi'nin Başkanlık görevini ise eski İtalya Dışişleri Bakanı ve eski AB Komisyon Başkan Yardımcısı Franco Frattini yürütüyor.

Kaynak: AA / Güncel

Mastercard İtalya Katar Roma Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title