Haberler

Hasankeyf Ziyaretçilerini Göl Manzarasıyla Ağırlayacak

Batman'ın Hasankeyf ilçesinde baraj gölü sahasından çıkartılan tarihi eserlerin yer aldığı Hasankeyf Kültürel Park Alanı ile ilgili animasyon filmi hazırlandı.

SELMAN TÜR - Batman'ın Hasankeyf ilçesinde baraj gölü sahasından çıkartılan tarihi eserlerin yer aldığı Hasankeyf Kültürel Park Alanı ile ilgili animasyon filmi hazırlandı.

Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yapımı tamamlanan, Güneydoğu Anadolu Projesi'nin (GAP) vizyonu olan Ilısu Barajı ve HES projesinden etkilenen Batman'ın Hasankeyf ilçesindeki tarihi eserler, baraj gölü sahasından tek tek çıkartılıyor.

Türkiye'de geçen yıl ilk defa uygulanan projeyle Zeynel Bey Türbesi'nin baraj gölü alanından çıkarılarak, Hasankeyf Yeni Kültürel Park Alanı'na getirilmesinin ardından İmam Abdullah Türbesi, Artuklu Hamamı ve Hasankeyf Kalesi Orta Kapısı da başarılı bir şekilde taşındı.

Alandaki diğer tarihi değerlerin taşınması, taşınamayacak durumda olanların da yerinde korunması ve bir örneğinin yapılması için gerekli çalışmalar sürüyor.

Er-Rızk, Süleyman Han, Kızlar ve Koç camileri için koruma ve taşıma çalışmalarıyla ilgili süreç devam ediyor. Baraj sularının yükselmesiyle eserlerin bulunduğu Hasankeyf Kültürel Park Alanı, yarımada haline gelecek.

Göl manzaralı

DSİ 16. Bölge Müdürü Ali Naci Kösalı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, söz konusu eserlerin taşındığı Hasankeyf Kültürel Park Alanı ile ilgili animasyon filmi hazırlandığını söyledi.

Animasyonun Türkçe, Kürtçe ve İngilizce olmak üzere 3 dilde hazırlandığını aktaran Kösalı, şöyle konuştu:

"Ilısu Barajı'nda su tutulmasının ardından su havzasının hemen üstünde kültür adası oluşacak. Burayı tanıtmak için Türkçe, İngilizce ve Kürtçe animasyon hazırladık. Hasankeyf'teki çalışmalar yurt dışında da ilgiyle takip ediliyor. Turistler eserleri göl manzarasına sahip alanda ziyaret edecek. Animasyonda Hasankeyf Kültürel Park Alanı'nın nasıl olacağı görülüyor."

Destinasyonun çekici unsuru

Kösalı, Kültürel Park Alanı'nın başlı başına Hasankeyf destinasyonunun çekici unsuru olacağını dile getirerek, "3 dilde tanıtım hazırlanmasındaki amacımız, yabancı ülkelerde izlenmesini sağlamaktır." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Hasankeyf Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title