Haberler

Hasan Kartal Altından Kalkılamayacak Borçlar Kulüplerin Batmasına Sebep Olacak

Yabancı sporcuyla döviz kuru ile anlaşarak ülkeyi sıkıntıya sokmanın bir anlamı yokKulüpler, yurt dışından ucuza futbolcu alacağım derken ülkeyi düşünmek zorunda değil miTFF'nin bundan sonra yapılacak sözleşmelerin TL bazında yapılacaktır diye bir karar alması gerekmektedirErcan ATA Ankara,...

Yabancı sporcuyla döviz kuru ile anlaşarak ülkeyi sıkıntıya sokmanın bir anlamı yok

Kulüpler, yurt dışından ucuza futbolcu alacağım derken ülkeyi düşünmek zorunda değil mi

TFF'nin bundan sonra yapılacak sözleşmelerin TL bazında yapılacaktır diye bir karar alması gerekmektedir

Ercan ATA  Ankara, -

Çaykur Rize spor Başkan Vekili Hasan Kartal, artan kur farkı ile kulüplerin ilerleyen zamanlarda altından kalkamayacağı borçlarından dolayı batma durumuna geleceğini söyledi.

Çaykur Rize spor Başkan Vekili Hasan Kartal, Demirören Haber Ajansı'na açıklamalarda bulundu. Türk futbolunun gelişememesindeki sebebin yurt dışından alınan ucuz futbolcu olduğunu ifade eden Hasan Kartal,  artan döviz kuru ile hem ülkenin hem de kulüplerin sıkıntıda olduğunu vurguladı.

Kulüplerde 14 yabancı oyuncu oynatma sıkıntısının daha önce de yaşandığını diye getiren Çaykur Rize spor Başkan Vekili Hasan Kartal, bu sıkıntının kur farkı ile yeniden yaşandığını belirterek, Neticede bu kadar yabancı sporcuyla döviz kuru ile anlaşarak ülkeyi sıkıntıya sokmanın bir anlamı yok. Öncelikle yapılacak ilk şey yabancı kontenjanın düşürmek ikincisi ise kulüplerin borçları hemen hemen yüzde 50 daha arttı. Burada yapılacak şey dövizi bir yerde sabitlemek. Öbür türlü zaten kulüplerin yüzde 90'ı batmıştı. Bu şekilde gittiğinde artık kurtuluşu yok. Türk futbolunun bence yüzde 80'i bu şeyden sonra batar. Çünkü bunun altından kalkmak mümkün değil. Türk milletinin duruşuna baktığınız zaman bankalarda falan bir problem olmadı, döviz geriye gidecek ama bu artışın altından kalkacak kulüp sayısı çok az. Onun için buna bir çare bulmak lazım. Kulüpler Birliği bir araya gelip artık bunu yapamıyoruz, ödeyemiyoruz demesi lazım. O olmuyorsa kulüpler kendi çabaları ile kendi sporcuları ile yapacağı anlaşmalar neticesinde kur farkını bertaraf edip bir yerdi kuru sabitlemesi gerekir. Yoksa sıkıntı büyük. İleride altından kalkılamayacağı şekilde borçlanmalar olacak ve bunlar da kulüplerin batmasına sebep olacak diye düşünüyorum

KULÜPLER, YURT DIŞINDAN UCUZA FUTBOLCU ALACAĞIM DERKEN ÜLKEYİ DÜŞÜNMEK ZORUNDA DEĞİL Mİ

Hasan Kartal, Türk kulüplerinin gelişememesindeki sebebi ise şöyle ifade etti Yurt dışından getirilen sporcular yüzünden Türk sporcular kendilerine yer bulamıyor veya onlara bir zaman harcayıp alt yapı tesislerin güçlendirme gereği duymuyorsun. Gidiyorsun yurt dışından alıyorsun daha ucuza geliyor. Daha ucuzu gelmesi gibi bir şey yok, yurt içinde kalsın daha pahalı olsun. Kulüpler kendimi kurtaracağım, yurt dışından ucuza futbolcu alacağım derken ülkeyi düşünmek zorunda değil mi Neticede bu para dışarıya gidiyor. Onun için içeride üretmek ve ithalatı durdurmak ihracatı artırmak amacımız. Futbolda da aynı şekilde bunu düşünmemiz gerekiyor. Yurt dışından almayacaksın aldığın zaman sıkıntı yaratıyor. Hem ülke sıkıntıda hem de kulüpler sıkıntıda.

TFF'NİN BUNDAN SONRA YAPILACAK SÖZLEŞMELERİN TL BAZINDA YAPILACAKTIR DİYE BİR KARAR ALMASI GEREKMEKTEDİR

Futbol kulüplerinin kendi aralarında alacakları karar sonrasında bir çalışma başlatacaklarının ifade eden Hasan Kartal, Ama burada esas yapılması gereken düşüncem şudur; TFF'nin bundan sonra yapılacak sözleşmelerin TL bazında yapılacaktır diye bir karar alması gerekmektedir. Türk spor kulüplerinin de buna uyması lazım. Böyle olursa hem TL'nin değerini artırmış oluruz hem de kulüplerin kur artışından dolayı olan borçlarını önlemiş oluruz diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Hasan Kartal Spor Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title