Haberler

Hasan Heybetli 2 Yıl 1 Ay Hapis Cezasına Çarptırıldı

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde Görülen Duruşmada Tutuksuz Sanıklar Hasan Heybetli, Cengiz Heybetli, Ramazan Heybetli ve Recep Kidir Hazır Bulundu.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi`nde görülen duruşmada tutuksuz sanıklar Hasan Heybetli, Cengiz Heybetli, Ramazan Heybetli ve Recep Kidir hazır bulundu.

Duruşmada son savunması sorulan Hasan Heybetli, üzerine atılı iddialarla ilgisinin olmadığını, kendisine iftira atıldığını söyledi. Diğer sanıklar da suçlamaları kabul etmeyerek beraatlerine karar verilmesini istediler.

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti sanıklardan Hasan Heybetli`yi ¨haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla cebir ve tehdit uygulamak suretiyle örgüt kurmak¨ suçundan 2 yıl 1ay hapis cezasına çarptırdı. Cengiz Heybetli, Ramazan Heybetli, Serkan Güzelkesen ve Recep Kidir ¨örgüt üyesi olmak¨ suçundan 1 yıl 15`er gün, Cem Çağlak ise örgüt üyesi olmak ve ruhsatsız silah bulundurmak suçundan 1 yıl 10 ay 15 gün hapis, 366 YTL de adli para cezasına çarptırıldı.

Örgüt üyesi olduğu öne sürülen Orhan Hakan Heybetli ve örgüte yardım ettiği iddia edilen şarkıcı Kader Çetinkaya ile Nevzat Seyitoğlu hakkında delil yetersizliğinden beraat kararı veren mahkeme ayrıca, Hasan, Ramazan, Cengiz ve Orhan Hakan Heybetli`nin de ¨ Yağmaya eksik teşebbüs¨ suçundan beraatlerine hükmetti.

DAVANIN İDDİANAMESİ

Kapatılan İstanbul DGM Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede bir mali müşavirin, araba alışverişinden dolayı Kader Çetintürk`e borcu olduğu anlatılmıştı. iddianamede, Çetintürk`ün Hasan Heybetli aracılığıyla bu alacağını tahsil etmeye çalıştığı kaydedilmişti.

Sanıklardan Hasan Heybetli`nin, ¨çıkar amaçlı suç örgütü kurmak¨ ve ¨gaspa eksik teşebbüs¨ suçlarından 19.5 ile 29 yıl arasında ağır hapis cezasına çarptırılması istenen iddianamede, Ramazan ve Cengiz Heybetli`nin de 18 ile 26`şar yıl arasında ağır hapse çarptırılması talep edilmişti.

İddianamede, ¨çıkar amaçlı suç örgütüne üye olmak¨ ve ¨yardım ile yataklık yapmak¨la suçlanan diğer sanıkların da 6 ay ile 6 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırılmaları istenmişti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMU

-Hasan heybetli`nin adliye önünde görüntüsü

-Hasan Heybetli ve diğer sanıkların adliyeden çıkışı

(HABER-KAMERA: Belma ALTUNCU / İSTANBUL-DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title