Haberler

Hasan Doğan'ın Futbol Federasyonu Başkanlığı'na Adaylığı TBMM Gündeminde

Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Hasan Doğan'ın Futbol Federasyonu Başkanlığı'na Kendi İsteğiyle Talip Olmadığını Belirterek, "18 Tane Kulüp Oybirliğiyle Bir Kişiye Rica Minnet Futbol Federasyonu Başkanlığını Kabul Ettiriyor, Hala Dayatma Var Deniyor. Bu Ülkede Siyasetçilerin, Başbakanların Arkadaşı Olmak Suçsa Bunu Tartışmayalım" Dedi.

Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Hasan Doğan'ın Futbol Federasyonu Başkanlığı'na kendi isteğiyle talip olmadığını belirterek, "18 tane kulüp oybirliğiyle bir kişiye rica minnet Futbol Federasyonu başkanlığını kabul ettiriyor, hala dayatma var deniyor. Bu ülkede siyasetçilerin, Başbakanların arkadaşı olmak suçsa bunu tartışmayalım" dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda gündem dışı söz alan MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, 14 Şubat'ta gerçekleştirilecek Futbol Federasyonu seçimleri öncesinde yaşananlara dikkat çekerek, siyasetin futbola müdahale ettiğini öne sürdü.

Vural'ın eleştirilerine cevap veren Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Başesgioğlu, geçtiğimiz günlerde TBMM'de kabul edilen Futbol Federasyonu Yasası ise bakan olarak yetkilerini devrettiğini belirterek, "Eğer bu siyasetin müdahalesi ise bunun takdiri size ait" dedi. Kanun görüşülürken birçok şeyin söylendiğini, 'FIFA bu işe karışır, Türkiye'ye ambargo gelir' dendiğini hatırlatan Başesgioğlu, böyle birşey olmadığını, yabancıların geldiğini ve Genel Kurul'u izledikten sonra memnuniyetlerini belirterek

ayrıldıklarını anlattı. Genel Kurul'un kendi kararını verdiğine işaret eden Başesgioğlu, 242 delegenin 220'sinin, 'ben seçim istiyorum' dediğini bildirdi. "Devlet Bakanı'nın işi Futbol Federasyonu'na başkan bulmak değil. Bunu kulüpler yapacak" diye konuşan Başesgioğlu, birçok araştırmalar yapıldığını ve ilk olarak Şenez Erzik isminin gündeme geldiğini kaydetti. Bütün kulüpler ve kendilerinin Erzik'in yeni Futbol Federasyonu Başkanı olması konusunda dileklerini ilettiklerini hatırlatan Başesgioğlu,

Erzik'in FIFA ve UEFA'daki yoğun çalışmaları nedeniyle bu görevi kabul etmeyeceğini ifade ettiğini belirtti.

Kamuoyuna malolmadığı için isimlerini açıklamayacağı 3 kişiye daha teklif götürüldüğünü anlatan Başesgioğlu, bu isimlerin de görevi kabul etmeyeceklerini söylediklerini kaydetti. Kulüpler Birliği'nin bu işte inisiyatif kullandığını ve daha önce başkanvekilliği yapmış bir isim üzerinde oybirliğiyle mutabık kaldığını vurgulayan Başesgioğlu şöyle konuştu:

"Bu demek değil ki başka bir aday çıkmayacak. Herkes Genel Kurul'da her zaman aday olabilir. Hasan Doğan, Başbakan'ın arkadaşı deniyor. Bu ülkede siyasetçilerin, Başbakanların arkadaşı olmak suçsa bunu tartışmayalım. Hepimizin yakın çevresi var, hepsi bir takım sosyal, siyasi görevlere talip oluyor. Bu çok mantıksız, dayanağı olmayan bir gerekçedir. Kaldı ki Hasan Doğan, başkanlığa kendisi talip olmuş değildir. Eğer bunun aksini iddia eden bir kulüp başkanı varsa şu ana kadar söylediklerimin hepsini geri

alırım. 18 kulüp birleşmiştir ve Hasan Doğan'a adeta bu görevi tebliğ etmişlerdir. Futbol Federasyonu Başkanlığı'nın ne kadar zor ve zahmetli bir görev olduğunu biliyoruz. Meseleye önyargısız bakarsak bu sürecin tamamen iyi niyetle, demokratik bir şekilde geçtiğini görürüz. İlla ki bazı saplantılarımız varsa, bu olmaz derseniz burada anlaşmamız mümkün değildir. Türk futboluna yardımcı olmak istiyorsanız 14'ünde Genel Kurul var. Genel Kurul kimi seçerse, bu yönetime yardımcı olmak hepimizin görevidir."

Futbolun ve sporun çok sorunları bulunduğuna işaret eden Başesgioğlu, herkesin bu konuda katkısına ihtiyaç olduğunu kaydetti. Başesgioğlu, "Yoksa Federasyon Başkanı Başbakan'ın arkadaşıymış, şurdanmış, burdanmış bunlar hiçbir hukuki geçerliliği olmayan gerekçeler. Bunları hiç anlatmayın bana" dedi. 18 tane süper lig takımının aynı isim etrafında birleştiğine dikkat çeken Başesgioğlu, baskı altında olduğu iddia edilen kulüplerin, bu ülkede milyonlarca taraftarı olan kulüpler olduğunu söyledi. Başesgioğlu,

"Fenerbahçesi, Galatasarayı. Telefon orda, açın sorun bir kulüp başkanına bir baskı var mı. 'Hasan Doğan ismini teklif edin' diye bir kulis yapıldıysa ben bütün sözlerimi geri alıyorum burada. 18 tane kulüp oybirliğiyle bir kişiye rica minnet Futbol Federasyonu başkanlığını kabul ettiriyor, hala dayatma var deniyor. Size önerim, 18 birinci lig kulübü var. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, hepsinin kulüp başkanıyla konuşun. Şu söylediklerimin bir tanesinin aksini söyleyen varsa" diye konuştu.

Başesgioğlu, MHP Grup Başkanvekili Vural'ın konuşması sırasında sık sık araya girmesi ve siyasetin baskı yaptığı iddiasını sürdürmesi üzerine, "Siyasetin futbola karışması budur" dedi. Bu sürecin gayet demokratik, futbolun geleceğine yönelik şekilde hazırlandığını vurgulayan Başesgioğlu, "Hepimizin görevi 14 Şubat'ta seçilecek yönetim kurulunu desteklemektir" şeklinde konuştu.

(ZÇ-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title