Haberler

Hasan Doğan'ın Açıklamaları

Türkiye Futbol Federasyonu (Tff) Başkanı Hasan Doğan, Galatasaray ile Fenerbahçe Arasında Oynanan Derbi Maçı Sonrasında Bir Grup Fenerbahçe Taraftarının Samandıra Tesisleri'nde Sarı-lacivertli Futbolculara Saldırmasını Kınadı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Hasan Doğan, Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan derbi maçı sonrasında bir grup Fenerbahçe taraftarının Samandıra Tesisleri'nde Sarı-lacivertli futbolculara saldırmasını kınadı.

Zihinsel Engelliler Futbol Milli Takımı'na yaptığı ziyaret sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan TFF Başkanı Hasan Doğan, . Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan derbi maç sonrasında bir grup Fenerbahçe taraftarının Samandıra Tesisleri'nde Sarı-lacivertli futbolculara saldırmasının çirkin ve görmek istemedikleri bir manzara olduğunu belirtti. Doğan, "Böyle bir davranışı tasvip etmek mümkün değil. Futbolu ve sporu bu anlamda anlamamak gerekir. Bunu biz hep söylüyoruz, ama hemen şunu da ifade etmek gerekir. Gerilimi yüksek maç olmasına rağmen son yıllardaki en olaysız derbiydi. Bunu da bir gelişme olarak kabul ediyoruz, ama tabii ki yeterli değil. Bu konuda daha mesafe kaydetmek gerekir. Tesislerde olan olayı tasvip etmek mümkün değil. Bu tür davranışlardan uzak durulması ve tedbir alınması gerekir. Son derece çirkin davranışlar. Futboldan ne anlamamız gerektiğini bir kez daha düşünmemiz gerekir" diye konuştu.

Doğan, "Ligde şampiyonluk düğümü çözüldü mü ?" sorusu üzerine "Ligin bitimine iki hafta var. Her şey iki hafta sonra belli olacak. Düğümün çözülmesine ben değil, iki hafta sonra takımlar karar verecek" şeklinde cevap verdi.

"30 Nisan'a kadar ana statünün yapılacağı hakkında duyumlar var, buna ne diyorsunuz" sorusu üzerine de Doğan, "Ana statü çalışma grubu şu an gece, gündüz çalışıyor. 30 Nisan değil Mayıs ayında mali genel kurulda ana statü geçecek. 30 Mayıs'tır o muhtemelen. 30 Mayıs'a kadar yetişecek. Zaten paydaşlarıyla da görüşülüyor ve tartışılıyor. UEFA ve FIFA ile de görüşülüyor. Bu hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor" dedi.

(EE-İY-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title