Haberler

Hasan Celal Güzel'den İlginç İddia

Bursa'da Geleneksel Olarak Her Ay Düzenlenen 'Muradiye Toplantıları'na Katılan Hasan Celal Güzel, 1 Mart Tezkere'sinin Çıkmamasından Dolayı Türkiye'nin Oturmuş Dış Politikasının Hasar Gördüğünü Belirterek, Barzani'nin, Türk Askerinin Muhtemel Bir Operasyonu Sebebiyle İsviçre'ye Kaçtığını İddia Etti.

Bursa'da geleneksel olarak her ay düzenlenen 'Muradiye Toplantıları'na katılan Hasan Celal Güzel, 1 Mart Tezkere'sinin çıkmamasından dolayı Türkiye'nin oturmuş dış politikasının hasar gördüğünü belirterek, Barzani'nin, Türk askerinin muhtemel bir operasyonu sebebiyle İsviçre'ye kaçtığını iddia etti.

Bursa'da değişik akademisyen meslek gruplarının oluşturduğu platform tarafından 2 yıldır geleneksel olarak her ay düzenlenen 'Muradiye Toplantıları'na bu ay Hasan Celal Güzel konuşmacı olarak katıldı. 1 Mart Tezkeresi'nin kabul edilmemesinin hala sancılarının yaşandığını belirten Celal Güzel, "Türkiye'ye tarihinin en büyük siyasi hatasıdır ve reddi Türkiye'ye çok büyük zarar vermiştir. Bunu baştan beri savunuyorum. Bu da hükümetin acemiliğinden kaynaklandı. O dönem hükümet grup kararı alması gerekirdi.

Ancak grupta bu konuda ayrışma olmaması için yapılmamış olabilir. Tezkere meclise taşınmadan önce milletvekilleri arasında yapılan ankette, milletvekillerinin yüzde 94'ü 'Tezkere çıksın' demiş. Ancak tezkere meclisten geçmemiştir. Tezkerenin çıkmamasından dolayı oturmuş dış politikamızın yapısı da hasar gördü. Bir takım marjinal gruplar da tezkerenin çıkmasını istemiyordu. Ancak tezkerenin çıkması için haklı gerekçelerimiz vardı. Bunu anlatamadık. Milletvekilleri ikna edilemedi. Tezkere 1 Mart'ta mutlaka

geçmeliydi. Neden geçmeliydi? Birincisi, Türkmen soydaşlarımızın yanlarında olduğumuzu hissettirmemiz gerekirdi. İkincisi, dünyanın en güçlü ikinci ordusuna sahibiz. ABD başka bir kıtadan gelip, komşumuzu işgal ediyor. Ancak biz girmiyoruz. Bu durum prestij açısından önemliydi. Üçüncüsü de Musul'da hala haklarımız var. Bu hakların kaybedilmemesi için de evet demeliydik" dedi.

'Müslümanların korunması için de Türkiye'nin Irak'a girmeliydi' diyen Celal Güzel, "Girseydik, Felluce katliamında uzaktan gözyaşı dökmez, bu katliamın önüne geçebilirdik. Sonuçta Irak'ta asayiş bu kadar bozulmayacaktı. Tezkere döneminde Genelkurmay'ın da bu konuda açıklama yapmaması olayın tuzu biberi olmuştur. AB zaten silahlı güçlerimizden medet uman bir birlik ve o yüzden bizi almak istiyor. Girseydik PKK'yi bitirir, Talabani ve Barzani bugünkü konumda olmazdı. Barzani, Türk ordusunun muhtemel

operasyonu yüzünden İsviçre'ye kaçtı. Operasyon, Barzani kaçmış olsa bile mutlaka yapılmalıdır. AK Parti o dönemde Irak politikasını tutarsız izlemiştir. 1 Mart'ta tam tersi yaşansaydı şimdi sınır ötesi hareketi ABD'ye sormadan bile yapabilirdik" şeklinde konuştu.

(OMR-İHS-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title