Haberler

Hasan Celal Güzel'den AK Parti'ye Yönelik Kapatma Davasına Tepki

Eski Milli Eğitim Bakanlarından Hasan Celal Güzel, 100 Sene Önce Bu Milletin Yaşadığı Kötü Şeylerin Tekrar Birileri Sayesinde Yaşanmaya Başlandığını Söyledi.

Eski Milli Eğitim bakanlarından Hasan Celal Güzel, 100 sene önce bu milletin yaşadığı kötü şeylerin tekrar birileri sayesinde yaşanmaya başlandığını söyledi.

Eğitim-Bir-Sen Bafra İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen "Türkiye'de Demokrasi Uygulamaları ve Özgürlükleri" konulu konferansa katılmak üzere Samsun'un Bafra ilçesine gelen eski Milli Eğitim Bakanı Hasan Celal Güzel, burada yaptığı konuşmada, "100 sene önce yaşadığımız şeyleri şimdi de yaşıyor gibiyiz. Partiler kolay bir şeylerle rahatlıkla kapatılamaz. Bir siyasi partinin kapatılmasının altında terör işi olmalıdır. CHP bu işi asla anlayamaz. AK Parti'nin kapatılması uygun değildir. Hiçbir terörle bağlantısı yoktur. Şimdi Türkiye'de kendilerini ulusalcı olarak ilan edenler var. Bunlar kendi ifadelerine göre birilerini yıkmayı, birilerini de kendilerine göre iktidar etmeyi istiyorlar. Türkiye'de 'demokrasi yok' diyenler yanlış yapıyorlar. Türk demokrasisi eski bir yapıya sahiptir. Türkiye'de her 10 yılda birileri kendilerine göre demokrasi çalışması yapıyor. Partilerin kapatılmasını da buna bağlıyorlar. Geçmiş dönemlere baktığımızda Refah Partisi ve Fazilet Partisi bu yüzden kapandı. Siyaset yasalarında yanlışlıklar devam ediyor" dedi.

Bazı kişilerin savcı ve hakimleri birilerinin üzerine tank ve top niyetiyle kullandığını savunan Güzel, "Bu haliyle elbette 301 tam olarak düşünce suçu olmaktan çıkmadı. Önüne gelenin 301'den dava açmasına bir bakıma mani olundu. Onun için genelde tam olarak beğenmemekle birlikte müspet karşılıyorum" diye konuştu.

AK Parti'nin kapatılması için açılan dava hakkında ağır eleştirilerde bulunan Güzel, Türk hukukunun tarafsızlığını kaybettiğini ileri sürdü. Hasan Celal Güzel, "Şu anda da AK Parti'ye karşı bu şekilde bir komplo var. Hukuk üzerinden, siyasallaşmış yargı üzerinden yürütülen bir komplodur bu. Buna ben bir hukuk meselesi asla diyemem. Çünkü, ortada kapatmaya neden hiçbir şey yok. AK Parti 5,5 yıl içerisinde olumlu çalışmalar yaptı. 'Benim oyum dağdaki çobanla eşit olmamalı' diyen mankenin haklı bir yönü var. Çünkü dağdaki çobanın oyu onun oyundan birkaç gömlek daha değerlidir" şeklinde konuştu.

(NA-MAY-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (18 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 18 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? SON DAKİKA TOKAT'TA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Tokat'ta okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA TOKAT ARTOVA'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Artova'da okullar tatil edildi mi? Yeşilyurt'ta okullar tatil edildi mi? Tokat Yeşilyurt'ta okullar tatil mi edildi, neden? SON DAKİKA TOKAT SULUSARAY'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Sulusaray'da okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA 18 NİSAN AZ ÖNCE DEPREM Mİ OLDU? Tokat'ta en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title