Haberler

Hartum'da "Türkiye-Sudan Dostluk Derneği" Açıldı

Türkiye ile Sudan arasındaki bağların daha da güçlendirilmesi amacıyla kurulan Türkiye-Sudan Dostluk Derneğinin açılışı törenle yapıldı.

Türkiye ile Sudan arasındaki bağların daha da güçlendirilmesi amacıyla kurulan Türkiye-Sudan Dostluk Derneğinin açılışı törenle yapıldı.

Hartum'daki törene, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Hartum Koordinatörü Celalettin Güngenci, Yunus Emre Enstitüsü (YEE) Hartum Müdürü Feyzullah Bahçi, Türkiye-Sudan Dostluk Derneği Başkanı Dr. Fatih Ali Hasaney, milletvekilleri, bürokratlar, iş adamları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Burada konuşan Dernek Başkanı Hasaney, "Türkiye ve Sudan ilişkileri her zaman iyi olmuştur. Tarihteki birlik ve beraberliğimizi açmış olduğumuz derneğimizle pekiştiriyoruz. Amacımız kardeşlik bağımızı ekonomik alana taşımaktır. Gerek zirai gerekse yer altı kaynaklarının çıkarılmasında Türkiye ve Sudan ortak hareket etmelidir." dedi.

Türk-Sudan İşadamları Derneği Başkanı Mehmet Çetinsoy da Türk-Sudan Dostluk Derneğinde görev almanın kendisi için önemli olduğunu belirterek, iki ülke arasındaki ilişkilerin 4-5 yılda iktisadi açıdan iyi konuma geldiğini, bundan sonra da artarak devam edeceğini söyledi.

YEE Hartum Müdürü Bahçi, kültür ve sosyal yaşam bakımından iki ülke halkının birbirine benzediğine dikkati çekerek, "Ne Sudan Türkiyesiz, ne de Türkiye Sudansız olabilir. Yüzyıllardır süren hukukumuz bundan sonra da artarak devam edecektir." ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından, Ayasofya Hafızlar Topluluğu misafirlere ilahi dinletisi sundu. Program, Diyanet İşleri Uzmanı ve Sultanahmet Camisi İmam Hatibi İshak Kızılaslan'ın duasıyla sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Hartum Sudan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title