Haberler

Hartum: Bm'nin Darfur Kararına Sudanlılardan Tepki

Birleşmiş Milletler (BM) tarafından Sudan'da barışın sağlanmasına ilişkin olarak alınan karar, Sudanlılar'ın protestosuna neden oldu. Hartum'da biraraya gelen binlerce Sudanlı, BM ofisi önünde gösteri yaparak, "Sömürgeci Batı" şeklinde slogan attı.

Sudan'da devam eden karmaşayı sonlandırmak üzere bölgedeki çalışmalarını sürdüren BM'nin Darfur'a ilişkin hazırladığı karar, Sudanlılar'ın tepkilerine sebep oldu. Hartum'da bulunan BM ofisi önünde toplanan binlerce Sudanlı, "Sömürgeci Batı", "ABD'ye boyun eğmeyeceğiz" şeklinde sloganlar atarak, sözkonusu kararı protesto etti. Göstericilerin ellerindeki ABD ve İngiltere karşıtı sözlerin yer aldığı pankartlar dikkat çekerken, "Sömürgenin her türlüsüne karşıyız" şeklinde konuşan İşçi Federasyonu Başkanı İbrahim Ghandur, "Darfur, Sudan'ın bir parçasıdır, Sudan'a aittir. Bu nedenle Darfur'u müdafaa edeceğiz" dedi.

Bu arada İngiltere, salı günü Sudan'ın Darfur bölgesine BM askerleri gönderilmesi konusuna değinmiş ve perşembe günü sözkonusu durum için oylamanın yapılmasını umduğunu belirtmişti. İngiltere tarafından Güvenlik Konseyi'ne sunulan karar taslağında, 17 bin askerden oluşacak BM gücünün, Darfur'daki iç karışıklıklar ve ölümlerin önüne geçemeyen Afrika Birliği yönetimindeki askeri gücün yerine geçmesi konusu ifade ediliyor. Ancak böyle bir konuşlandırmanın sağlanabilmesi için Sudan hükümetinin bu duruma onay vermesi gerekiyor. Sudan hükümeti ise her fırsatta BM gücünün Darfur'da konuşlanmasına karşı durduğunu dile getiriyor.

Öte yandan Darfur'da 2002 yılından bu yana açlık ve çatışmalar sebebiyle 300 bin kişi hayatını kaybetti, yaklaşık 2.5 milyon kişi ise evsiz kaldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kabine Toplantısı konuları neler? 15 Nisan Kabine Toplantısı gündeminde neler var? Threads tekrar ne zaman açılacak? Threads tekrar açılacak mı, tamamen mi kapatılıyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title