Haberler

Harran'da 19 Eylül Gaziler Günü Kutlaması

Şanlıurfa’nın Harran ilçesinde, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle tören düzenlendi.

Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle tören düzenlendi.

Harran Hükümet konağı önünde düzenlenen törene, Harran Kaymakamı Ömer Faruk Çelik, Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, Harran İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Murat Uyanık, Harran İlçe Emniyet Müdürü Aziz Sadullah Yiğit ve diğer yetkililer katıldı.

Tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış Türk milletinin işgal ve esarete alışık olmayan asil ve büyük bir millet olduğunu vurgulayan Özyavuz, "Vatanımızın bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğü ile milli birlik ve beraberliğimizin bekası uğruna üstün fedakarlıklar göstererek canı ve kanı pahasına göğsünü siper etmiş ve gazilik mertebesine ulaşarak bu nişanı bir ömür boyu gururla taşımış gazilerimizin değerinin anlaşılması ve hak ettikleri şekilde övgü ve minnetle anılması açısından 19 Eylül Gaziler Günü bizler için ayrı bir önem taşımaktadır. Aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi Türk Milleti olarak her zaman sevgi ve saygıyla anmaktayız. Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ebediyete intikal etmiş şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyor, gazilik mertebesi ile şereflenmiş gazilerimize ise sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum" ifadelerini kullandı.

Tören, Harran Belediyesi ve Harran Kaymakamlığının gaziler için hazırladığı çeşitli hediyelerin dağıtımı ile son buldu. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

19 Eylül Gaziler Günü Şanlıurfa Harran Yaşam Haberler

title