Haberler

"Harput Bir Başka Güzel Olacak"

Amacımız yaklaşan ramazan ayıyla beraber tüm üst yapı çalışmalarını tamamlamak ve halkımızın huzur içinde bir ramazan ayı geçirmesini sağlamaktır."

Elazığ Belediyesi, Harput'un yeniden tarihi dokuya bürünmesi amacıyla başlattığı çalışmalar kapsamında Harput Mahallesi içindeki tüm cadde ve sokakların kaldırım ve Arnavut kaldırım çalışmaları devam ederken şehre hâkim noktalarda oluşturulan seyir terasları ve kameriyeler beğeni topluyor.

Harput merkezinde genel anlamada yapılan çalışmalar yanında Harput yolundan şehir merkezine inerken sağ tarafta yapılan seyir tepelerinde de çevre düzenlemeleri gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Selmanoğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Yaz akşamlarının serin mekânları olan ve il dışı ve yurt dışından gelen misafirlerimizin vazgeçilmezi kabul edilen Harputumuzun tarihi çehresine bürünmesi çalışmalarıyla birlikte seyir tepelerinde gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla da bu hizmetleri taçlandırmak istiyoruz. Bu amaçla 2000m2 lik alanda kilitli parke çalışması ve kendi atölyelerimizde imal ettiğimiz kameriyeler, oturma gurupları ve pergoleler monte ederek aydınlatılmış bir alan oluşturduk. Halkımızın yaz akşamlarında aileleriyle birlikte bu alanda rahatlıkla dinlenmekte ve şehrin manzarasını doya doya izlemektedirler.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title